De 8 bedste oplevelser i Abu Dhabi

Abu Dhabi er mindre kendt end Dubai, selvom Abu Dhabi er hovedstad i De Forenede Arabiske Emirater og samtidig det rigeste og største af de syv emirater i landet. Der en væsentligt færre turister og en lang række fantastiske hoteller, hvor du kan bo til den halve pris af tilsvarende hoteller i Dubai.

“Indlægget indeholder reklamelinks”

Selvom de fleste turister endnu ikke har opdaget Abu Dhabi, er der mange flotte attraktioner og næsten altid godt vejr. Derfor har vi foreløbigt besøgt emiratet fire gange, og den fjerde bliver næppe den sidste. For os er Abu Dhabi det perfekte sted at slappe af, og stedet er derfor vores svar på en traditionel charterrejse. Det tager ikke meget længere tid at rejse til Abu Dhabi i forhold til at flyve til de sædvanlige charterdestinationer, og man får typisk bedre service, bedre vejr, bedre mad og mere luksus for færre penge.

Der findes mange gode rejsebøger derude, men vi foretrækker bøgerne fra “Turen går til” når det er muligt. De har lavet en udgaver der hedder “Turen går til Arabiske Halvø – Dubai, Abu Dhabi, Qatar og Oman”. Rigtig god udgave, som kommer godt omkring. I kan finde den her.

Vi har lavet en lille guide til de – efter vores mening – otte fedeste oplevelser i Abu Dhabi, som du kan læse nedenfor. Du kan køre i taxa mellem Dubai og Abu Dhabi på ca. halvanden time, og du kan med også læse vores anbefalinger om Dubai her.

1

Sheikh Zayed Mosque

Vi synes at Sheikh Zayed Mosque er en af verdens smukkeste bygninger. Man føler sig meget lille, når man går rundt i den gigantiske moske, som har kostet adskillige milliarder at bygge. Moskeen er bygget til oplyse, og alle er velkomne til at besøge stedet uanset trosretning eller mangel på samme (vi hører til den sidste kategori).

Moskeen stod færdig i 2007 og indeholder eksempelvis verdens største lysekrone. Lysekronen vejer med sine 10 meter i diameter og 15 meter i højden hele 12 tons, og er sammensat af millioner af Swarovski krystaller. I moskeen finder du også verdens største håndvævede tæppe, som dækker 5.000 kvadratmeter og vejer 35 tons.

Gulvene på den store plads foran moskeen er bygget i en speciel type marmor med kølende effekt. Derfor kan du gå rundt på bare fødder uden at brænde dig, også om sommeren hvor temperaturen hurtigt kan overstige 50 graders varme.

Gode råd:

 • Det er gratis at besøge moskeen. Besøget kombineres af mange med en guidet tur i Abu Dhabi, men du kan også tage en taxa på egen hånd. Moskeen har lukket hver fredag frem til kl. 15.00.
 • Der er flere rundvisninger i løbet af dagen, hvor du kan få en god snak med guiden omkring moskeen eller om Islam – de besvarer også kritiske spørgsmål, hvis du spørg med respekt. Meget informativt og en god oplevelse.
 • Du kan ankomme i det tøj du ønsker, da du kan låne en gratis dragt, som tildækker både mænd og kvinder korrekt (fx hvis dine shorts ikke dækker dine knæ, eller hvis du er kvinde med bare skuldre).

Sheikh Zayed Mosque

2

Ferrari World

Ferrari World er en af verdens største indendørs forlystelsesparker. En del af rutsjebanerne kører dog ud af bygningen, men med den høje fart er man hurtigt tilbage i den indendørs aircondition. Forlystelsesparken byder blandt andet på verdens hurtigste rutsjebane, og du skal have sikkerhedsbriller på under turen for at øjnene ikke tørrer ud. Fra 0 til 100 km på 2 sekunder og op til 239 km i timen føles som om at øjenæblerne bliver presset helt ned i halsen, men det er super sjovt! Parken har også et museum med fede Ferrari-biler og over 30 andre forlystelser.

Gode råd:

 • Ankom når parken åbner, så du kan prøve de bedste forlystelser, inden der kommer mange mennesker. Besøg gerne parken om fredagen, hvor de lokale er i moske eller spiser fredagsbrunch (så er der bedre plads til dig).
 • Du kan købe et fast-track og komme hurtigere frem i køen. Vi har fint undværet dette og maksimalt stået i kø 0-15 minutter, de gange vi har været der. Dog skal du forvente en del længere ventetid til ’Formula Rossa’, verdens hurtigste rutsjebane.
 • Hvis du også vil besøge badelandet ’Yas Water World’, kan du købe en kombi-billet og spare penge.

Ferrari World - Abu Dhabi

3

Emirates Palace

Hotellet Emirates Palace stod færdigt i 2005 og har kostet ca. 18 mia. kr. at bygge. Dermed indtager det en tredjeplads på listen over de dyrest opførte hoteller i verden. Hovedparten af hotellet er bygget i marmor, og alt hvad der ligner guld ér guld.

På hotellets øverste etage findes seks kæmpemæssige suiter, som ejes af kongefamilien, der ofte bor og befinder sig i bygningen.

Hotellet er så imponerende, at det er en attraktion i sig selv, også selvom du måske ikke har lyst til at betale de ca. 5.000 kr., som en overnatning i højsæsonen koster. For at få adgang til hotellet kan du i stedet bestille bord på en af hotellets restauranter. Vi har tidligere fået afternoon tea på hotellet, hvilket var en fantastisk oplevelse (pris ca. 750 kr. i alt for to personer).

Gode råd:

 • Bestil bord hjemmefra på en af restauranterne. Vi kan varmt anbefale afternoon tea i deres lounge. Ellers kan du overveje deres fredagsbrunch, som skulle være en konge værdig. Du kan bestille bord på hotellets hjemmeside.
 • Du skal være forberedt på at betale over 5.000 kr. pr. nat, hvis du vil overnatte på hotellet i højsæsonen – men så får du også en suite og adgang til hotellets privat sandstrand, kæmpe pool område, helikopterlandingsplads og uendeligt luksuriøse omgivelser. Om sommeren, hvor det grundet varmen er lavsæson for turisme, kan du få en overnatning for ca. 2.000 kr. pr. nat.

4

Corniche Road

En over 8 kilometer lang strandpromenade, som også byder på bl.a. shopping center og spisesteder. Corniche Road danner rammen for en hyggelig gåtur, hvor du selv kan styre tempoet og nyde udsigten over vandet og de omkringliggende skyskrabere, som ofte udmærker sig med imponerende arkitektur. Herfra kan du også se Etihad Towers, hvor en af filmene fra ’The Fast and the Furious’ er optaget.

Gode råd:

 • Gå ruten tidligt eller sent på dagen for at undgå varmen. Om aftenen er alle de belyste bygninger meget flotte.
 • Der er en cykelsti på ruten, og du kan leje cykler på stedet.
 • Corniche Road ligger op ad Emirates Palace og kan derfor kombineres med et besøg på hotellet. Husk dog at bestille bord til en af restauranterne hjemmefra, ellers bliver du ikke lukket ind.

Etihad Towers Abu Dhabi

5

Al Ain Oasis

Al Ain Oasis ligger i nabo-emiratet Al Ain, men kan besøges på en dagstur fra Abu Dhabi. Naturområdet har over 147.000 daddelpalmer og en masse andre blomster og plantearter. Området er beskyttet af UNESCO på grund af dets særlige økosystem.

Gode råd:

 • Du kan tage en taxa til Al Ain fra Abu Dhabi, men det er dyrt og langt at køre, så vi anbefaler en guidet tur, hvor du også vil kunne høre om området og dets historie.
 • Al Ain zoo skulle også være en god oplevelse, og kan kombineres med Al Ain Oasis (vi har dog aldrig selv været der).

Al Ain

6

Yas Marina Circuit

Yas Marina Circuit er De Forenede Arabiske Emiraters officielle formel 1-bane, hvor der hvert år i november afholdes motorløb med alle de store stjerner og fede biler. Du kan besøge banen og få en rundvisning på stedet. Du kan også prøve banen i fx en Ferrari, men det koster en del penge, så det har vi endnu ikke kastet os ud i.

Gode råd:

 • Bestil billetter hjemmefra, da de ofte bliver udsolgt, og man kun kan få rundvisning med guide.
 • Man kan bo inde på selve området i det femstjernede hotel Yas Viceroy.

7

Wahat Al Karama

En mindespark for faldene soldater. Landet er i øjeblikket officielt i krig i Yemen, hvilket giver anledning til en del nye navne på mindevæggene i disse år. Parken ligger lige over for Sheikh Zayed Moskeen, som du med fordel kan besøge i samme forbindelse. Der er også bygget et udsigtsområde hvorfra du kan få et flot billede og udsigt til moskeen. Vi besøgte området sidst vi var i Abu Dhabi, og det er meget flot og fredfyldt uden særlig mange mennesker. Det er ikke en park i traditionel forstand med blomster og træer, men derimod en masse forskellige arkitekttegnede monumenter.

Gode råd:

 • Tag dertil omkring solnedgang og få en fantastisk udsigt til Sheikh Zayed Moskeen, mens du ser solen gå ned. Før eller efter kan du besøge moskeen, som også er ekstremt flot om aftenen.
 • Besøg Venetian Village som ligger i gåafstand fra mindesmærket. Et virkelig hyggeligt område i Venedig-stil med udsigt over floden og mange gode spisesteder, ofte med live musik om aftenen. Der ligger også en fantastisk sushirestaurant. Du kan læse mere om området her.

8

Louvre Abu Dhabi kunstmuseum

Louvre, som de fleste af os kender fra Paris, har åbnet et museum i Abu Dhabi. Vi har endnu ikke besøgt museet, men det er absolut et ”must see” næste gang vi besøger området. Bygningen og omgivelserne i sig selv skulle være super flotte. Verdens dyrest solgte maleri, et maleri af Leonardo Da Vinci til 2,8 mia. kr., er i øjeblikket udstillet på museet.

Gode råd:

 • Børn under 13 år har gratis adgang, og hvis du er mellem 13 og 22 år får du halv pris på entreen.
 • Du kan bestille billetter hjemmefra og springe køen over. Bestil dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *