De 8 bedste oplevelser i Dubai

Billede af Dubai

Indtil videre har vi besøgt Dubai fire gange, men vi har helt sikkert ikke besøgt byen for sidste gang. Vi har lavet en lille guide til de, efter vores mening – fedeste oplevelser i Dubai.

“Indlægget indeholder reklamelinks”

Det er nemt at komme til Dubai, og du kan eventuelt besøge byen via et stopover på vej mod fjernere destinationer. Det er også meget nemt at komme fra Dubai til Abu Dhabi, der i den grad også er et besøg værd. Man kan tage en taxa mellem de to byer for cirka 600 kr., og det tager typisk halvanden time afhængig af trafikken. I kan læse mere om vores bedste oplevelser i Abu Dhabi, som vi har skrevet om her.

Der findes mange gode rejsebøger derude, men vi foretrækker bøgerne fra “Turen går til” når det er muligt. De har lavet en udgaver der hedder “Turen går til Arabiske Halvø – Dubai, Abu Dhabi, Qatar og Oman”. Rigtig god udgave, som kommer godt omkring. I kan finde den her.

1

Burj Khalifa

Du har helt sikkert hørt om Burj Khalifa, verdens højste bygning på ikke mindre end 828 meter og mere end 160 etager. Vi blev vildt imponeret første gang vi så bygningen, både på grund af højden men også fordi bygningen er utroligt smuk. Hvis du er heldig kan du se bygningen fra vinduet i flyet inden du lander i Dubai, men alternativt vil du ikke kunne undgå at se bygningen når du har forladt lufthavnen og kører mod centrum. Burj Khalifa er smuk om dagen, men når det bliver mørt bliver bygningen lyst op og er endnu smukkere.

Når du besøger Burj Khalifa tager du med en af verdens hurtigste elevatorer op i tårnet til 124. etage på under ét minut. Med mindre du har højdeskræk er dette et must-see i Dubai!

Gode råd:

 • Du kommer ind i bygningen via Dubai Mall.
 • Book tid tidligt på dagen, for det er typisk billigere end om aftenen. Der er ofte udsolgt flere dage i forvejen, hvis du vil nyde udsigten fra 124. etage. Derfor kan det være en fordel at bestille billetter hjemmefra. Det kan du gøre her.
 • Du har mulighed for at købe adgang til etage 148, men det koster en del mere end at besøge etage 124. Vi har ikke prøvet det endnu.
 • Det er muligt at bo i Burj Khalifa på Armani Hotel. Det er dog en dyr fornøjelse. Alternativ kan du bestille bord på en af hotellets restauranter. Fra den indiske restaurant kan du få udsigt til Dubai Fountain.

Burj Khalifa

2

Dubai Mall

Hvis du vil nå at se det hele i verdens største shopping center kræver det nøje planlægning. Centeret har mere end 1200 butikker og derudover en skøjtehal, biografer, et enormt akvarium med hajer og rokker, en forlystelsespark (Sega Republic) og meget, meget mere. Og selv om det lyder utroligt, er de i gang med at udvide med flere hundrede butikker. What the F… tænker man – Velkommen til Dubai!

Gode råd:

 • Man kan tage metroen til centeret, og det er ofte hurtigere end en taxa, da taxakøerne ofte er meget lange.
 • Du kan bestille en kombi-billet til Burj Khalifa og Dubai Mall’s akvarium, så du sparer penge i forhold til at købe to enkeltbilletter – se mere her.
 • Shopping i Dubai er ikke billigt og derfor skal du ikke forvente de store besparelser. Skulle du alligevel gå shop-amok kan du leje en golfvogn til at køre dig rundt i centeret. Du kan også få alle dine varer leveret til dit hotel.
 • Der er som alle andre steder i verden udsalg i Januar og over sommeren. Så der kan spares en masse penge.

Dubai Mall

3

Dubai Fountain

Verdens største koregraferede springvand ligger foran Dubai Mall og Burj Khalifa, og sammenlignes ofte med det kendte springvand foran Bellagio hotellet i Las Vegas.

Dubai Fountain har hver aften flere gratis shows med springvand, lys og musik. Showet starter omkring kl. 18.00 (dog først kl 19.30 under ramadaen). Vi har set Dubai Fountain ’danse’ til alt fra arabisk musik til kendte numre fra Celine Dion og Whitney Houston. Du kan vælge at sejle i båd på Dubai Fountain for på denne måde være helt tæt på, når showet starter.

Gode råd:

 • Kom i god tid og bestil evt. bord på en restaurant på gågaden ved fontænen. På denne måde kan du opleve det ’dansende’ springvand mens du nyder en god middag. Det har vi gjort stort set hver gang vi har været i Dubai.
 • Du kan nemt kombinere et besøg i Dubai mall, Burj Khalifa og Dubai Fountain på samme tur, da de tre seværdigheder ligger tæt på hinanden.
 • Besøg bazaren på den modsatte side af Dubai Mall. Den er ret hyggelig men også forholdsvis turistet, så du skal ikke forvente lokal bazar stemning.

Dubai Fountain

4

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates er et af de ’mindre’ centre i Dubai med ’kun’ omkring 700 butikker og spisesteder. Centeret har udover shopping en masse andet at byde på, eksempelvis et indendørs skicenter med alt fra skibaner, levende pingviner, bobslædebaner, kælkebakker og meget mere.

Gode råd:

 • Book billetter hjemmefra til Ski Dubai, da der i højsæsonen hurtigt kan blive udsolgt. Du kan booke billetter her.
 • Du kan bo inde i selve Mall of the Emirates på Kempinski Hotel med egen indgang til centeret. Du kan eventuelt vælge at booke et værelse som ligner en schweizisk alpehytte med udsigt til skibakkerne i centeret. Det er dog en halvdyr fornøjelse, så vi nøjedes derfor med et deluxe værelse da vi boede på hotellet.
 • Du kan nemt tage metroen lige til døren.

Mall of the Emirates

5

Dubai Miracle Garden

Besøg Dubai Miracle Garden hvis du vil opleve en enorm blomsterpark med over 50 millioner blomster. Parken er meget anderledes end hvad man normalt forbinder med en blomsterpark, fordi alle blomsterne er bygget op omkring forskellige temaer og skulpturer. Eksempelvis havde parken, da vi besøgte den sidst, bygget en Airbus 380 fra Emirates Airline i blomster. Du kan finde mere information om parken her.

Gode råd:

 • Parken er lukket om sommeren.
 • Besøg parken så snart den åbner. Så er det både køligere og du kan nå at tage en masse flotte billeder før de andre turister ankommer.
 • Der går ikke metro eller bus til parken, så tag en taxa eller bestil en arrangeret tur. Det kan du fx gøre her.

MIracle Garden Dubai

6

Burj Al Arab

Burj Al Arab bliver ofte omtalt som verdens eneste syvstjernede hotel. Det dog ikke korrekt, for hotellet har ’kun’ fem stjerner hvilket er maksimum i hotelbranchen. Hvis det kunne lade sig gøre, havde hotellet dog fortjent et par stjerner ekstra.

Mange tror at hotellet har en tennisbane på taget, men det er heller ikke korrekt. Da hotellet åbnede var det dog vært for en opvisningskamp med Roger Federer og Andre Agassi. Der er ikke spillet tennis på taget siden dengang, og i dag kan man i stedet lande med sin privathelikopter på tagets landingsbane, hvilket mange af hotellets stenrige gæster benytter sig af.

Gode råd:

 • Man kan få gode billeder af hotellet, men kun forfra da bagsiden ikke er tilgængelig med mindre man bor på hotellet. Den billigste suite koster typisk mere end 15.000 kr. pr. nat.
 • Du kan hjemmefra bestille bord på en af hotellets restauranter. Vi kan anbefale restaurant Al Mahara, hvor vi har spist frokost. Restauranten ligger under jorden og har et kæmpe akvarium som fylder det meste af restauranten. Vi betalte ca. 1300 kr. pr. person, så det var dyrt – til gengæld ankom vi med guldelevator (ja, hvorfor ikke?) og fik mulighed for at se hotellet indefra. 
 • For at besøge hotellet SKAL du have booket et restaurant besøg på forhånd, og du kan derfor ikke bare dukke uanmeldt op. Man skal nemlig stå på gæstelisten for at få adgang til området.

Burj Al Arab

7

Ørkensafari

Det er en stor oplevelse at komme ud at køre i de store sandklitter, særligt for børn og barnelig sjæle, men også for voksne. Ørkensafari ligger ofte 1-2 timers kørsel udenfor Dubai. Man kan både bestille morgenture, aftenture eller ture med overnatning i ørkenen.

Gode råd:

 • Hvis det er første gang du skal til Dubai eller rejser med børn kan en aftentur være en fordel, da man både kører i sandklitter, rider på kameler og spiser middag i en beduinlejr. Det er en turistet oplevelse, men ofte den billigste måde at opleve ørkenen på. Du kan booke turen her.
 • Du kan med fordel bestille en morgentur, hvis du bare vil opleve sandklitterne og ikke alt muligt andet. Det foretrækker vi. Du kan booke turen her.

Dubai desert

8

Dubai Marina

Du kan gå en tur på over 3 km langs Dubai Marina og den Persiske Golf. Det er et rigtig flot sted med mange flotte skibe og flot arkitektur. På gåturen kan du holde pause i et shoppingcenter, komme på en lille sejletur eller spise middag på en marinaens mange forskellige restauranter. Du kan også vælge at gøre som os – bare gå en tur med en Starbucks kaffe i hånden og tage tingene som de kommer.

Gode råd:

 •   Tag metroen til Dubai Marina omkring solnedgang og nyd den fantastiske udsigt. Derefter kan du nemt finde et lækkert spisested inden turen går tilbage mod hotellet.
 •  Dubai Marina er et dejligt afbræk ved vandet og væk fra byens tunge trafik.

Dubai Marina

Vi ønsker dig god tur til Dubai!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *