De 8 bedste oplevelser i Libanon

Udsigt udover Byblos
At holde sommerferie i Libanon var en anderledes oplevelse, men også en der gjorde indtryk. Landet bød på en blanding af arkitektur, UNESCO-monumenter, fantastisk mad og ikke mindst den historie som Libanon byder på.

Hovedstaden i Libanon er byen Beirut – Mellemøstens Paris, hvilket den levede fuldstændig op til. Der var modebutikker alle steder, en fashionabel befolkning, smukke bygninger med franske altaner og duften af mad alle steder.

Men Libanon bød også på unikke monumenter, en af verdens ældste byer og også den kedelige del af landet, hvor borgerkrigen forsat viser sine ar i byen. Dette er dog med til at gøre oplevelsen af landet helt unik. For landet er vokset frem og har udviklet sig til en sand lille perle i en uropræget del af verden.

Vi har samlet de 8 bedste oplevelser vi havde i Libanon, og håber meget I vil blive inspireret til også at besøge landet. Libanon var for os en fantastisk oplevelse – anderledes og en meget lærerig oplevelse.

På alle vores ture rundt i Libanon (kun på ture udenfor Beirut) brugte vi Lebanontrip.com og var en kanon oplevelse. Chaufføren fra selskabet kom hver gang til tiden og talte godt engelsk.

”Indlægget indeholder reklamelinks”

1.   Baalbek

At komme til Baalbek var en oplevelse i sig selv, da man kører igennem Hizbollah-område og en masse flygtningelejre. På et tidspunkt var vi under 10 kilometer fra den Syriske grænse. Så når man sidder to fyre med blå øjne og lyst hår i en bil og stopper ved Baalbek når man da lige at tænke sit. Men heldigvis er området præget af stor sikkerhed og vi var ikke de eneste turister, selv om området burde have så mange flere, i forhold til hvor fantastisk Baalbek viste sig at være.

Baalbeck er på Unesco-listen over bevaringsværdige monumenter, og her er vi helt enige. Området byder på en ”Skjult” by som giver et godt indtryk af den storhed som området havde tilbage omkring år 200-300. Området blev bygget som et modsvar til den voksende kristendom, og for at vise at det romerske herredømme forsat sad stærkt på området og landet. Baalbek er det største og bedst bevarede romerske område i verden, og helt klart et besøg værd.

Gode råd:

 • Tag en guidet tur eller en privatchauffør til området ligesom vi gjorde. Det er mere sikkert end at forsøge sig med offentlig trafik. Området frarådes faktisk af Udenrigsministeriet.
 • Spis gerne i området. I byen er de verdens kendt for Sfeeha. Det er et libanesisk madbrød med kød i, og smager helt fantastisk. Vi fik hurtig overspist os på en nærliggende restaurant.
Baalbek i Libanon

2. Beirut

Beirut er en drømmeby, når man ligesom os elsker Mellemøsten, arkitektur, historie og fantastisk mad. Beirut er en storby ligesom alle andre med masser af trafik, mennesker, shopping og restauranter på hvert gadehjørne. Byen har også en masse forskellige bydele i byen, som alle er værd at udforske.

Vil man have den gamle historie skal man besøge centrum, hvor den gamle bydel ligger. Her har man total renoveret parlamentsområdet, hvor man f.eks. kan se Nijmeh Square, Cathedral of Saint George, Al-Omari Grand Mosque eller de romerske bade. Listen er lang over mulighederne i Beirut centrum.

Arkitekturen oplever man alle steder rundt i byen samtidig med man oplever faldefærdige bygninger som er skudt i stykker alle steder og giver en indtryk af den borgerkrig som landet oplevede i over 20 år, men som sluttede i 1990’erne og siden har der været nogenlunde fred i landet.

Beirut er som at gå rundt direkte i historien og vi fandt det utrolig nemt og sikkert at bevæge os rundt inde i selve centrum af Beirut. Vi bevægede os mellem de forskellige bydele og havde nogle fantastiske dage i byen.

Gode råd:

 • Bo i centrum af Beirut. Det gør det hele nemmere og mere sikkert når I gerne vil ud om aftenen. Den fejl lavede vi nemlig og boede udenfor centrum. Find hoteller i Beirut her.
 • At gå rundt i byen var både nemt og sikkert. Vi overvejede da kraftigt at tage en Hop on – Hop off bus som også er i området, da der godt kan være langt mellem seværdighederne. Vi havde dog flere dage i byen og fik gået en masse rundt i byen, som dermed gav os en masse gode indtryk af byen og dens små lommer.
 • Havneområdet Zaitunay Bay er totalrenoveret med en lang promenade, hvor man kan nyde en frokost og de store både som ligger i havnen. Det er dyrt at spise der, men en fantastisk måde at få en lille brise i håret og nyde udsigten over havet, bådene og byen.
Beirut – hovedstaden i Libanon

3.   Umayyad city of Anjar

På vejen til Baalbek stoppede vi i byen Umayyad City of Anjar og vi vidste intet om området eller dens historie. Vi kom tidligt og der var faktisk kun et andet par. Vi havde derfor hele området for os selv stort set. Anjar er utrolig smukt og velbevaret i forhold til at kunne fornemme den storhed byen tidligere har haft. Der er forsat små gange rundt i byen, søjler og en del af et gammelt palads, som står utrolig smukt.

Området blev bygget omkring år 800, og var en del af Umayyad civilisationen som levede i området på dette tidspunkt. Der udgik to store hovedveje fra byen, hvor den ene gik til Beirut og den anden til Damaskus i Syrien, som dengang allerede var store og historiske byer. Anjar blev aldrig hel færdig og byen blev forladt efter et nederlag i kamp og delvis ødelagt.  Det var også i en periode hvor Islam begyndte at vokse og dette ses på arkitekturen.

Området blev først ”fundet” i 1940’erne. Indtil da havde det kun været lokalbefolkningen der kendte området. Det er derfor endnu mere imponerede hvor flot området står, og ikke er blevet mere ødelagt. Anjar er på Unesco-listen over bevaringsværdige områder siden 1984, så vi var meget overraskede over hvor få mennesker vi mødte i området.

Gode råd:

 • Kombiner jeres besøg i Anjar med Baalbek, da det ligger på vejen dertil. I kan finde en samlet tur hvor I kommer forbi Anjar, Baalbek og Ksara (en vingård) her.
 • Kom tidligt, så kan I få området stort set for jer selv.
 • Det er stort set umuligt at komme til området selv, så lej en chauffør eller tag på en guidet tur til området.
Anjar i Libanon, som er en del af Unesco

4.   Byblos

Byblos omtales af de lokale som Jbeil. Byen er en af verdens ældste byer i verden, som forsat er beboet. Byblos er da også på Unesco-listen, hvilket er fuld forståeligt. Byen emmer af historie med sit gamle fort, bazar og havnefronten.

På grund af dens historie, var det også den by vi oplevede flest turister i, men var kun med til at skabe en hektisk stemning i den historiske bazar, som forsat står flot i byen. Bazaren er dog blevet lidt for turistet, da alle butikkerne stort set kun sælger souvenirs og andre produkter, der er henvendt til de mange turister.

Der er brosten flere steder i byen og midt i byen står det gamle fort, som blev bygget i det 12. århundrede og man fornemmer også en stor del af den gammel bymur. Specielt nede ved havnen som forsat står velbevaret og flot.

Byblos var en kæmpe oplevelse, som virkelig er et besøg værd.

Gode råd:

 • Besøg det gamle fort og få en fantastisk udsigt fra fortets tårn udover området og havet. Det er helt klart værd at betale for indgangen og komme rundt i området ved fortet. Man kan dog se en stor del af det udefra, men man får mest af at gå inde i området.
 • Man kan med fordel kombinere besøget til Byblos med Jeita og Harrissa som vi også gjorde. I kan bestille en tur der kombinerer allerede tre oplevelser her.  
Byblos – verdens ældste by, som forsat er beboet

5.   Raouche Rocks

Raouche Rocks eller Pigeon Rocks som de også kaldes, er to stenformationer midt ude i vandet, som står utrolig smukt med udsigt udover Middelhavet. Raouche Rocks er et ”must see” når man er i Libanon. Herfra får man en utrolig smuk udsigt og solnedgang, hvis man er så heldig.

Det siges at stenformationen er resterne af et sø-monster som den græske gud Perseus slog ihjel for at redde hans elskede Andromeda. Han brugte Medusa’s hoved til at forstene sø-monstret. Denne historie skal man nok tage med et gran salt, men det er forsat et besøg værd at tage ud til Raouche Rocks, som ligger lidt udenfor centrum af Beirut.

Gode råd:

 • Man kan gå direkte derud langs vandet via den lange havnepromonade og gågade som der er langs vandet i Beirut. Nemt og sikkert nok frem til Raouche Rocks. Derefter skal man være lidt mere påpasselig fik vi oplyst. Vi oplevede dog ikke det store nogen steder i Libanon eller Beirut.
 • Kom til solopgang eller solnedgang og få nogle fantastiske billeder.
 • Hvis I vælger at bruge hop on – hop off bussen, stopper den også ved Raouche Rocks. I kan bestille billetterne hjemmefra billigere end på stedet her.
Raouche Rocks i Libanon

6.   Libanesisk mad

En af grundene til vi gerne ville til Libanon var deres mad. Vi elsker libanesisk mad og kan ikke få nok af f.eks. hummus, tabouleh, fattoush, falafel mv.

En rejse til Libanon byder på så mange gode muligheder for at få smagt på en masse lækker mad og til relativ billige penge. Beirut som vi boede i under hele vores ophold i Libanon, er en international by med mulighed for både at spise italiensk, sushi og andre typer mad, men vi må erkende, at vi kun spiste libanesisk mad under hele vores tur rundt i landet og fik udvidet vores liste af yndlingsmad for Libanon med f.eks. sfeeha og desserten atayef.

Libanon er landet for madelskere og I bliver ikke skuffede. Vi vil helt klart anbefale, at I bevæger jer til området omkring Hamra, som er et område hvor de lokale bor, og som ikke har den samme opsatte skønhed, som man finder i centrum af Beirut. Det minder faktisk meget om Nørrebro i København. Men i Hamra finder I også de bedste muligheder for at få oprindelig libanesisk mad, som de lokale spiser.

Gode råd:

 • Se video med Kara og Nate (store YouTube-stjerner som har rejst rundt i over 100 lande), som guider jer igennem maden i Beirut, hvor de også besøger Hamra og BarBar og flere forskellige små madboder i Hamra. I finder deres video her.
 • Man spiser ”Family Style” i Libanon, hvilket betyder man bestiller en masse retter der kommer ind løbende og så spiser man bare lidt af det hele. Det er meget normalt at bestille 4-6 retter selv om man som os kun var to personer ude og spise.
 • I kan også vælge at tage på en guidet mad-tour i Beirut, og dermed lære en masse om den libanesiske madkultur og få smagt en masse lækker mad.
Sfeeha – Libanesisk madbrød med kødfyld

7.   Beiteddine Palace

Beiteddine Palace ligger i bjergene omkring Mount Lebanon og har tidligere været besat af både Ottomanerne og de franske imperialister som besatte Libanon frem til 1946, hvor Libanon reelt set første gang blev et selvstændigt land.

Paladset står som da det blev bygget i starten af 1800-tallet og byder både på et Hammam og en smuk gårdsplads. Beiteddine paladset byder på arabisk arkitektur og står utrolig smukt og velholdt. Dette var dog ikke tilfældet efter borgerkrigen i landet, hvor en stor del af paladset blev ødelagt. Man har derfor brugt en masse ressourcer på at få paladset tilbage til sin storhedstid, hvilket er lykkedes ret godt.

Man kan fra paladset også nyde en smuk udsigt udover både den nærliggende by og de smukke bjerge i området.

I dag bliver paladset brugt som en turistattraktion og en del af paladset er forsat lukket for offentligheden og bliver brugt som præsidentens sommerpalads. Stedet er dog ikke overrendt på nogen måde og vi gik rundt flere steder i paladset alene. Det er et af de smukkeste og bedst bevarede arabiske paladser, vi har set på vores rejser rundt i Mellemøsten.

Gode råd:

 • I kan med fordel kombinere besøget med en tur i det nærliggende naturområde Barouk Cedar naturreservat, som vi har skrevet om tidligere i dette indlæg.
 • Det er svært at komme til området alene, så book en guidet tur til området, som I kan finde her eller hyr en chauffør, som vi gjorde til området. 
 • Besøg den nærliggende by Deir El Qamar som er utrolig hyggelig, med små hyggelige gader og historiske bygninger. Her spiste vi sen frokost, inden turen gik tilbage mod Beirut.
Beiteddine Palace i Libanon

8.   Barouk Cedar naturreservat

Der findes mange naturområder i Beirut og Barouk Cedar naturreservatet er det største i landet, men ikke det mest kendte. Dette gjorde også at vi kunne vandre rundt i området stort set alene. Og det nød vi virkelig. Fantastisk natur og en god måde at få en anden oplevelse af et land, hvor man det meste af tiden er i områder med mange mennesker.

Vi brugte et par timer på at nyde naturen, udsigten, stilheden og en masse cedertræer som vi siger på dansk, er Libanons nationaltræ og en del af deres flag.

Qadisha Valley og Baatara Gorge er naturområder vi helt klar gerne vil opleve næste gang vi kommer til Libanon. For de områder skulle være helt fantastisk. Det viser bare at et lille land som Libanon har masser muligheder for at nyde naturen.

Gode råd:

 • Man kan sagtes bruge en hel dag på at vandre rundt i Barouk Cedar Naturreservatet, men så vil vi anbefale man tager en guide med, da området er meget stort. Vi vandrede rundt alene og blev sat af et sted og aftalte at mødes med vores chauffør tæt på indgangen til området, udstyret med et lille kort.
 • Gør ligesom os og kombiner jeres besøg med andre seværdigheder i området. Vi besøgte f.eks. Beiteddine Palace på samme tur.
 • Husk masser af vand og tag gerne frokost med til turen. Der er gode muligheder for at slå sig ned og nyde en god frokost i naturen.
Bjergene i Libanon, som vandrede rundt i

I kan finde yderlig indlæg om “De 8 bedste oplevelser” Her. I kan f.eks. finde en guide til Dubai, Athen, Budapest og mange andre byer og lande i verden.

Følg os gerne på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *