Drømmen om Antarktis

En vinteraften i 2017 talte vi om vores største rejsedrømme, og det blev grundlaget for rejsebloggen og det allerførste indlæg: ”2020 bliver et fantastisk rejse år”.

Målet er en tre måneders rejse rundt i Sydamerika og Antarktis. Det er en rejse som kræver lidt mere planlægning end normalt. En tur til Antarktis er ikke en billig fornøjelse, og samtidig er det en destination hvor antallet af besøgende er begrænset til få tusinde mennesker om året, af hensyn til naturen. Derfor skal man være hurtigt ude for at sikre sig en plads på skibene som sejler dertil.

Nu er krydstogtet til Antarktis bestilt

For nyligt modtog vi besked om at Hurtigruten havde åbnet op for bestilling af ekspeditionscruises til Antarktis i efteråret 2020. På det tidspunkt havde vi allerede, efter massere af undersøgelse af forskellige cruises, udpeget dette selskab som vores foretrukne valg.

VIDEO: Skibet vi skal sejle med til Antarktis i 2020 sammen med Hurtigruten

Hurtigruten er et norsk anerkendt selskab, som lancerer to helt nye hybridskibe i 2019. Disse skibe skal bl.a. sejle til Antarktis og er mere miljøvenlige end skibe er flest. Selskabet har også valgt ikke at benytte plastic ombord på skibene, og generelt gør de meget for at tage hensyn til den natur de bevæger sig i.

FOTO: Hurtigruten.dk – billede viser den kahyt type vi får på vores rejse til Antarktis i 2020

Der findes mange forskellige ruter til Antarktis. Den klassiske rute går fra sydspidsen af Argentina fra byen Ushuaia og retur samme vej med en varighed på ca. 12 dage i alt. Men vi besluttede os for at vælge en rute på 18 dage, som vi netop har bestilt gennem ”Ruby rejser”.

Ruby rejser valgte vi, fordi vi ude på en rejsemesse fik en rigtig god snak med en af deres ansatte, som kunne svare på en del af vores spørgsmål og hjalp os samtidig med forsikring til denne rejse, som er relativ vigtigt, når vi ser på prisen for sådan en rejse. Prisen var den samme, om vi gjorde det via Hurtigrutens egen hjemmeside eller via Ruby rejser, så vi valgte dem ud fra god service og personlig kontakt.

Vi skal sejle med deres nyeste skib MS Roald Amundsen, som er opkaldt efter Norges største polarforsker og ekspeditionsleder, som var den første person som ankom til Sydpolen.

Som du kan se på nedestående kort starter vi i Chile, tager videre til Kap Horn, videre sydpå til Antarktis (hvor vi har en hel uge) og derfra retur via Falklandsøerne i tre dage, for til sidst at sejle tilbage via de chilenske fjorde.

Foto: Hurtigruten.dk - ruten vi skal på når vi skal til Antarktis i 2020

FOTO: Hurtigruten.dk – ruten vi skal på når vi skal til Antarktis i 2020

Falklandsøerne

Du kender måske Falklandsøerne fra krigen mellem England og Argentina i 1982. Der har i årevis været uenighed mellem de to lande om hvem der ejer øerne, og det blev baggrunden for krigen. England vandt og Falklandsøerne er i dag af de fleste anerkendt som et selvstyrende britisk territorium, selv om øerne ligger ca. 13.000 kilometer fra London. Argentina anser fortsat øgruppen som deres.

En del af de mange forskellige pingviner vi kan se på Falklandsøerne.

Falklandsøerne har desuden et fantastisk dyreliv. Vi kommer til at opleve søelefanter, albatrosser, kongepingviner og mange andre vilde dyr. Der er også mange hvaler i området.

Snart skal resten af 2020-rejsen planlægges

Med første oplevelse til 2020-rejsen bestilt går der sikkert ikke længe, før vi begynder at planlægge flere oplevelser og destinationer.  Lige nu er det vores umiddelbare tanke, at vi skal besøge følgende steder på turen:

 • Equador og Galapagos øerne
 • Peru og Machu Picchu
 • Chile og Påskeøerne
 • Antarktis og Falklandsøerne

Hvis du har været et af disse steder, så efterlad os gerne en kommentar med tips og gode råd!

Vi glæder os og håber, at du vil følge med på bloggen både før og efter rejsen.


6 kommentarer

  1. Hej Nicoline

   Ja vi glæder os også helt vildt. Bliver en rigtig fed tur, hvor vi har valgt at rejse som vi ønsker uden at gå på kompromis. Budgettet er lagt, opsparingen sat i gang og nu noget af rejsen bestilt.

   Men glad for du vil følge med og håber du kan få en masse inspiration til en af dine kommende rejser 😉

 1. Det lyder som en fantastisk tur!
  Vi var i Ecuador og på Galapagos-øerne i 2016.
  Et cruise på Galapagos er et must, da det er utrolig vidende guider og man bliver sejlet de mest fantastiske steder hen.
  Vær dog ude i god tid med at få bestilt, så I lige som med Antarktis får den båd og den rute, som I gerne vil.
  Hvis I har lyst, kan I læse om vores Ecuador-tur her: https://twodanesontour.com/?cat_id=904
  Glade rejsehilsner
  Anne Marie/
  Two Danes On Tour

  1. Hej Anne Marie

   Tak for din kommentar. Ja bliver en fantastisk rejse og glæder os helt vildt.
   Hvem bestilte i cruise ved Galapagos igennem?

   Har været inde og læse alle jeres indlæg om Sydamerika for længe siden, så har nydt jeres rejsebeskrivelser og tanker.
   Bh.
   Dennis – Danesonvacation

 2. Det lyder som en helt fantastisk og eventyrlig tur! Gid det var os, der både skulle opleve Antarktis og Galapagos 🙂

  Vi glæder os til at følge med, når kalenderen siger 2020 🙂

  Mange rejsehilsner

  Mia – Backpacking The World

  1. Hej Mia

   Ja 2020 bliver et fantastisk år – selv om alle år jo er fantastisk, når man rejser så meget som jer og os 😉

   Men dejligt I følger med.

   Dennis – Danesonvacation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *