Emirates Palace – bo som en royal

Emirates Palace

Vi har vel alle som børn leget prins eller prinsesse, og drømt om at bo på et palads. På hotellet Emirates Palace i Abu Dhabi har du muligheden for netop dette. I april var vi så heldige at nyde en hel uge på hotellet, og nedenfor kan du læse om vores ophold.

Fakta om Emirates Palace

Emirates Palace er en af Abu Dhabis mest ikoniske bygninger og seværdigheder. Emirates Palace var oprindeligt tiltænkt som et palads til kongefamilien, som skulle bruges til ceremonier og gæster af den royale familie. Men man ændrede mening inden projektet gik i gang, og bygningen endte i stedet med at blive opført som et prestigeprojekt og luksushotellet over dem alle.

Emirates Palace

På hotellets øverste etager er der reserveret seks eksklusive suiter til den royale familie og deres gæster, og siden hotellet stod færdigt i 2005 har der boet flere statsoverhoveder, kendte og royale end de fleste hoteller kan tælle.

Mange omtaler hotellet, der er ejet af emiratet Abu Dhabi, som et af verdens syvstjernede hoteller. Der findes dog kun op til 5 stjerner i den officielle hotelguideline, men når det er sagt, er Emirates Palace nok det mest luksuriøse hotel vi har boet på indtil nu.

Gangene på Emirates Palace
På gangen mod værelset står der friske blomster alle vegne

Fun Facts – Emirates Palace har:

– to helikopterlandingspladser.

– 114 kupler rundt omkring på hotellet, hvoraf den største er både bredere og højere end kuplen i Peterskirken i Rom.

– mere end 1.000 krystallysekroner.

– 128 køkkener til at servicere gæster og bespise personalet.

– 8.000 træer i den store park, som omkranser hotellet.

– egen fodboldbane, cricketbane og tennisbaner.

– et dagligt forbrug af roser på mere end 20.000 stk., som bliver brugt til udsmykning af både fællesområder og værelser.

– 1,3 km. privat sandstrand og egen marina.

Hele herligheden har kostet 3 milliarder dollars at bygge, svarende til ca. 20 milliarder danske kr., hvilket gør hotellet til det 3. dyreste hotelbyggeri i verden. Der arbejder mere 1.300 fastansatte medarbejdere på hotellet, hvilket svarer til ca. 3 ansatte pr. gæst. Alle værelser og suiter har en butler tilknyttet, som kan hjælpe med nærmest hvad som helst.

Emirates Palace har knap 400 værelser og suites på den over 1.000 hektar store grund, som bl.a. rummer en 1,3 km privat sandstrand, egen marina og en koncertsal med plads til 15.000 gæster. Sidstnævnte blev bevist i 2008, hvor Christina Aguilera optrådte på hotellet i forbindelse med hendes verdensturne. De billigste værelser koster normalt omkring 5.000 kr. pr. nat, mens de dyreste suiter hurtigt kan koste mere end 100.000 kr. i døgnet.

Hvis du ikke bor på hotellet, har du alligevel mulighed for at få en fornemmelse af stedet, da du dagligt har mulighed for at komme på guidet rundtur (mod betaling). Du kan også vælge af booke et bord på en af de mange restauranter, fx til ’Afternoon Tea’ eller Friday Brunch, som begge kan anbefales.

Skilt med Emirates Palace
Marmor skilt med Emirates Palace-logo.

Første indtryk af Emirates Palace

Vi ankom allerede ved 8-tiden om morgenen, selvom vi først havde råderet over værelset fra kl. 15. Til vores overraskelse meddelte receptionisten, en yngre fyr fra Tyskland, at han ville give os værelset med det samme, og at han i øvrigt ville opgradere os til et værelse med bedre udsigt, end hvad vi havde bestilt. Det var vi ikke langsomme til at takke ja til.

Mens receptionisten gjorde værelsesnøglerne klar, fik vi serveret arabisk kaffe og dadler samt et koldt håndklæde, hvilket i øvrigt var tiltrængt efter rejsen hertil. Receptionisten fulgte os efterfølgende hele vejen til værelset, og da hotellet er meget stort, skulle vi gå ca. 1,2 km. fra lobbyen dertil (man kan dog også vælge at blive kørt i golfvogn når man færdes på hotelområdet). På vejen til værelset fortalte han os om hotellets faciliteter og omgivelser.

Toiletterne i det offentlige rum er en oplevelse i sig selv på Emirates Palace.
Toiletterne i fællesarealerne på Emirates Palace er enorme og en oplevelse i sig selv

Værelset og egen butler

Vi skulle den næste uges tid bo på værelse 2325, der med sine 55 m2 indeholdte en lille hall med kuppel, gulv-til loft spejl og massere af skabsplads. Der var desuden egen balkon med udsigt til pool-området og et dejligt badeværelse på omkring 15 m2 med badekar.

Badeværelset på vores værelse.
Badeværelset på vores værelse

Selve værelset er godt indrettet med skrivebord, sofaområde og kingsize seng. Fjernsynet har Chromecast installeret, så vi kunne nemt streame eget indhold fra telefonen som fx Netflix og Tv2 Play, når vi om aftenen slappede af til en god film inden vi skulle sove. På værelset finder man også en iPad hvorfra man kan læse om hotellets faciliteter og bestille roomservice.

Vores værelse med en Ipad på sengebordet.
Vores værelse med iPad på sengebordet

Der var massere af gratis flaskevand på værelset, men hvis du vil være lidt ekstravagant, kan du også købe vand med guld i. Ja, du læste rigtigt – guldvand på værelset. Pointen forstod vi aldrig, og det var hvert fald ikke noget vi gad at betale 400 kr. for pr. liter.

Vand med guld i på Emirates Palace.
Vand med guld på Emirates Palace

Vi havde egen butler, og denne service fik vi brugt et par gange – dog til nogle ret simple ting, fx da vi bestilte is til drinks og et strygebræt til værelset. Fantasien rakte ikke længere, for hvad skal man dog ellers bruge sådan en til?

Strand og pool med lazy-river

Der findes to kæmpestore pool-områder, en i hver ende af hotellet. Den ene – den vi boede tættest på og havde udsigt til fra værelset – er børnevenlig med lazy-river, vandrutsjebane og massere af aktiviteter på græsset omkring pool-området. Selvom vi ikke selv har børn følte vi os ikke forstyrret, for området er meget stort, og man finder nemt en fredelig hyggekrog. Vi så flere af livredderne lege med børnene, give dem svømmelektioner og generelt var de gode til at holde styr på hele området.

Udsigten fra poolen på Emirates Palace.
Udsigt fra pool-området på Emirates Palace

Det andet pool-område er mest til voksne uden børn. Her findes en kæmpe pool som er opdelt i zoner med broer og øer. Poolen er dybere her, og her er også et voksenområde som kun er for gæster over 16 år, hvilket gælder både på land og i vandet.

En afslappede dag ved en af de mange pools på Emirates Palace.
En afslappede dag ved en af de mange pools på Emirates Palace

Stranden er 1,3 km. lang, hvilket er ret imponerende for et hotel med en beliggenhed midt i en storby. Udover at slikke sol kan stranden også benyttes til at gå ture eller løbe en morgentur ned til marinaen, hvilket Jacob gjorde et par gange. Fra stranden – som i øvrigt bliver revet hver eneste aften – kan du nyde sandet mellem tæerne og udsigten udover den persiske golf.

Uanset om du ligger på stranden eller ved poolen behøver du ikke stå tidligt op for at sikre dig en liggestol. Dem er der flere end rigeligt af. Ved liggestolen får du altid serveret gratis flaskevand med isterninger og sommetider også gratis sodavandsis eller juice shots. Servicen er i top og der mangler sjældent noget, men skulle du alligevel trænge til en forfriskning, kan du tilkalde en pool-boy via en knap ved liggestolen.

Se en video af hotellet optaget fra en golfvogn på Emirates Palace

Royal middag på Emirates Palace

Du har gode muligheder for at spise som en kongelig på Emirates Palace, uanset om du bor på hotellet eller er gæst udefra. Sidst vi var I Abu Dhabi bestilte vi fx bestilt Afternoon Tea, som nok var den bedste high-tea oplevelser vi nogensinde har prøvet. Med oplevelsen fulgte i øvrigt en cappuccino med guld på toppen. Hotellet har desuden flere barer og eget bageri, hvor der laves ekstremt flotte kager, som ses nedenfor.

Vi har ikke prøvet alle hotellets 10 restauranter, men her kan du læse om nogle af dem:

Hakkasan er en kinesisk restaurant, som har vundet flere priser og er udviklet og drevet af en tidligere michelin-kok. Du får derfor en michelin-oplevelse indenfor kinesisk madkunst. Prøv fx Peking and med kaviar (vi sprang dog over).

Le Vendome er hotellets buffet restaurant, og her bliver serveret morgen-, frokost- og aftensmad. Vi har sjældent set så stort et udvalg i en morgenbuffet, hvor der fx udover alle de normale morgenprodukter som bagerivarer, yoghurt og brød også findes rødt kød, røget laks, smoothies og forskellige live-stationer med kokke, som laver alt fra æg til pandekager. Et besøg på restauranten er dog også en dyr fornøjelse, da du betaler over 400 kr. pr. person for morgenmad og over 500 kr. pr. person for aftenbuffeten. Vi prøvede begge dele, og maden er super. Til gengæld var vi ikke imponerede over serviceniveauet, som ikke levede op til resten af hotellets niveau.

Mawal er en libanesisk restaurant med perfekt service og lækker mad til overkommelige priser. Libanesisk mad er generelt utroligt lækkert, og efter vores mening er det libanesiske køkken et af de bedste i verden. Prøv det.

Morgenbuffet på Le Vendome på Emirates Palace.
Morgenbuffet på Le Vendome på Emirates Palace

Vil vi komme igen?

Svaret er ja! At bo på Emirates Palace var en drøm der gik i opfyldelse. Da vi første gang besøgte Abu Dhabi i 2013 og så hotellet, havde vi aldrig drømt om at vi skulle bo der, og siden talte vi flere gange om, at det kunne være sjovt at prøve det for en enkelt nat eller to. Men at få en hel uge på hotellet var en oplevelse vi ikke vil gøre om, selv om det også var en dyr fornøjelse.

 Solnedgang fra vores Balkon over Poolområdet.
Solnedgang fra vores balkon over poolområdet

Prisniveauet på hotellet er højt, og man skal være forberedt på at bruge en del penge på mad og drikkevarer. Fx betalte vi ca. 90 kr. for en lemonade, ca. 150 kr. for en cocktail og 60 kr. for en cola. Morgenmadsbuffeten koster over 400 kr. pr. person og kagerne i deres cafe starter omkring 100 kr., så pengene får hurtigt ben at gå på. Til gengæld var værelset skønt og omgivelserne unikke, og pool-området og stranden har vi aldrig prøvet bedre noget sted i verden.

Hvordan vi bookede opholdet

Vi havde hjemmefra reserveret hotellet via Hotels.com (reklamelink), hvor vi fandt et tilbud på ca. 2.200 kr. pr. overnatning. Det er selvfølgelig mange penge, men ikke i forhold til de ca. 5.000 kr., som normalt udgør værelsesprisen. Vi brugte desuden nogle af vores Hotels reward-point og fik derfor opholdet endnu billigere (med reward-programmet optjener man en ’gratis’ nat pr. 10. overnatning).

Hotellet har sin egen Marina med store flotte Yachts.
Hotellet har sin egen marina med store flotte Yachts

På hotellets egen hjemmeside kan du bestille bord til de forskellige restauranter, afternoon tea og brunch. Du kan finde hotellets hjemmeside her.

Emirates Palace om aftenen.
Emirates Palace om aftenen

Du kan også læse meget mere om hvad du kan opleve i Abu Dhabi her, hvor vi har samlet et overblik over de 8 bedste oplevelser, som vi vil anbefale dig at kigge nærmere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *