Hvordan vi planlægger vores rejser

For os er det at planlægge en rejse både sjovt og spændene, men det kan være en tidskrævende proces at finde de rigtige hjemmesider og de bedste tilbud. Vi planlægger som udgangspunkt altid vores rejser selv, og derfor har vi efterhånden en del erfaring med at planlægge rejser. Derfor vil vi gerne dele nogle af vores tips og ideer med dig.

Nogle af de links vi henviser til på vores blog tjener vi en lille smule på, hvis du bruger dem til at bestille dine kommende rejser. Det koster ikke ekstra, men giver til gengæld os lidt indtjening til at drive hjemmesiden. Derfor vil vi sætte stor pris på at du bestiller via vores links, hvis du alligevel skal bestille noget til din næste rejse. Vi anbefaler aldrig noget vi ikke personligt kan stå inde for.

Skriv til os på Facebook eller info@danesonvacation.dk – hvis du har spørgsmål til at bestille en rejse, eller har behov for gode fifs om et af de steder vi har besøgt. Vi synes det er sjovt at hjælpe, så hold dig ikke tilbage.

Vores fremgangsmåde

1)      Guidebøger og inspiration

Når vi har besluttet os for at besøge et bestemt land, starter vi altid med at søge inspiration – fx via rejsebøger, på rejseselskabernes hjemmesider og ved at udveksle erfaringer med venner og bekendte, som tidligere har besøgt stedet. Ofte giver det bedst mening at læse om landet inden man bestiller flybilletter, for at er det nemmere at vurdere hvor mange dage man har behov for i det pågældende land, by eller område.

2)      Flybilletter

Vi bestiller altid flybilletterne før vi bestiller hoteller, billeje og udflugter. Det gør vi for at være sikre på at kunne komme frem til en fornuftig pris og på de rigtige datoer. Flybilletterne fylder ofte en del i rejsebudgettet, og priserne kan variere meget med få dages mellemrum.

3)      Hoteller

Når flybilletten er bestilt og rejseruten er lagt, begynder vi at søge hoteller. Ofte har vi et stramt program (vi er oplevelsesnarkomaner når vi rejser, og vil helst ikke gå glip af noget), og derfor er det vigtigt for os at have et godt sted at sove og koble af, inden vi begynder på nye oplevelser den næste dag.

Der kan være stor forskel på priserne fra den ene dag til den anden, og i nogle tilfælde kan det derfor betale sig at flytte lidt rundt på dagene i rejseplanen, for at få de bedste priser. Eksempelvis er hotelovernatninger i Las Vegas typisk 2-3 gange højere i weekenden end fra mandag til torsdag, så der kan man spare mange penge på at ankomme og rejse den rigtig dag.

4)      Billeje eller privatchauffør

Vi reserverer typisk bil som noget af det sidste, hvilket skyldes at vi vil være helt sikre på vores rejseplan. Eksempelvis har vi flere gange fravalgt at leje bil i begyndelsen af rejsen, fx hvis vi starter i en storby og først skal bruge bilen når vi skal ud af byen (så undgår vi også at betale parkering for en bil vi ikke bruger, som kan være rigtig dyrt i storbyerne).

Som alternativ til at leje bil, kan du overveje at hyre et privat selskab til at transportere dig rundt – det sker typisk i en god bil med privatchauffør. Det har vi gjort i lande som fx Indien, Kina, Armenien og Jordan. Det lyder måske umiddelbart lidt ’fint’ at hyre privatchauffør, men det kan være overraskende billigt, og samtidig er det ofte både nemmere og mere sikkert. I Indien betalte vi fx kun 3.000 kr. for en god, stor bil inkl. chauffør (hans tid, mad og overnatning), benzin og drikkevarer i bilen for 12 dages rundrejse. Og da vi rejste med to veninder blev det derfor kun 750 kr. per person, så der kan de fleste være med.

5)      Oplevelser

Til sidst reserverer vi guider, udflugter og øvrige oplevelser. Vi overvejer normalt om det er bedst at opleve den pågældende seværdighed med en guide eller om vi kan gøre det selv. Afhængig af hvad man skal opleve kan det også være hyggeligt at joine en gruppe og møde nye spændene mennesker.

Konkrete selskaber vi bruger og kan anbefale

Billeje

Husk altid at tjekke hvordan du i forvejen er forsikret, for man kan hurtigt overforsikre sig når man lejer bil. Fx dækker din rejseforsikring eller dit kreditkort ofte selvrisikoen, og så er der jo ingen grund til at takke ja til en selvrisikoforsikring hos biludlejningsselskabet, som typisk har ’et uundværligt tilbud’ når du afhenter bilen.

Vær også opmærksom på, at hvis du vil afhente bilen i én by og aflevere den i en anden, bliver du ofte opkrævet et såkaldt envejsgebyr – det kan sagtens beløbe sig til 1.500 kr. eller mere, og selskaberne er ikke gode til at skilte med denne ekstraudgift. Så overvej om ruten kan tilrettelægges sådan, at I kan aflevere bilen samme sted som I henter den. Husk det aldrig er en del af den pris I får ved at bestille bilen hjemmefra, og bliver påkrævet når I henter bilen.

Carrentals.com er et godt sted at starte. De giver et rigtig godt overblik over udlejningsvirksomhederne i den by du gerne vil leje bilen, og ofte har de også de bedste tilbud. Vi har aldrig oplevet at bilen ikke er klar eller aftalen ikke er gældende når vi henter bilen. Samtidig er det en dansk side, så man kan derfor nemt skrive til dem på dansk, hvis der skulle opstå behov for at kontakte dem.

Alamo.com har vi brugt flere gange i USA. De har gode tilbud med ’alt inklusive’ i forhold til GPS, benzin og gebyr for ekstra fører, som kan koste en del ekstra hvis man ikke tilkøber det for starten.

Avis.com  har også i mange tilfælde fornuftige priser. Vi har specielt haft held med at finde gode priser i Europa. Det er en af verdens største udlejningsselskaber, og derfor er udvalget af biler ofte ret stort. Du optjener i øvrigt point ved at bruge dem, hvis du er medlem af SAS Eurobonus programmet.

TomTom’s App bruger vi som GPS – det er nemt, billigt og kortet er altid opdateret. Du henter kortet ned på din smartphone, og du behøver ikke at være online for at bruge app’en. Man kan købe abonnement for både en enkelt måned eller et helt år, og det koster en brøkdel i forhold til at leje GPS ved et biludlejningsselskab.

Hoteller

Vi bruger meget tid på at finde de helt rigtige hoteller. Vi vil selvfølgelig have hotellerne til de bedste priser, og samtidig vil vi have den bedst mulige placering – det kræver en del research.

Vi har erfaret at hotellets beliggenhed kan være meget vigtig – vi har prøvet at bo en time eller mere fra centrum og alle seværdighederne, og det er altså ærgerligt at bruge flere timer om dagen på unødig transport. I øvrigt koster transporten jo også, så nogle gange kunne det alt i alt have været lige så billigt at bestille et lidt dyrere hotel med en bedre beliggenhed.

Når vi bare vil slappe af på en godt hotel, så kan det være lige omvendt – altså at vi ønsker en beliggenhed så langt væk fra byen som muligt for at få fred, bedre strande og unikke placeringer. Se et udvalg af de unikke hoteller vi har boet på her.

Expedia og Tripadvisor bruger vi altid til at tjekke prisen på det hotel, vi gerne vil bo på. Her samler de priserne fra en lang række forskellige udbydere, og på den måde får vi et samlet overblik og kan vælge den bedste pris. Så de hjemmesider bruges som et sammenligningsværktøjer til de bedste priser mm. Begge sider kan også bruges til at book oplevelser, flybilletter mm.

Hotels.com er nok vores favorit. Det er der flere grunde til. Priserne er oftest inklusive alt (herunder skat, som i mange andre tilfælde kommer oveni). Som medlem af deres fordelsprogram får vi særlige tilbud, og vi optjener bonusovernatninger. Hver gang vi har booket 10 nætter, får vi 1 gratis overnatning til en værdi der modsvarer de 10 nætters gennemsnitspris. Så hvis prisen for hotellet er den samme som andre steder, bruger vi altid hotels, da vi med bonusprogrammet reelt får 10% rabat. Det er gratis at være medlem.

Agoda.com er også værd at nævne. Mange hoteludbydere har et område i verden hvor de er særligt konkurrencedygtige, og Agoda er specielt stærke i Asien. Fx var de klart bedst da vi rejste rundt i Myanmar. Agoda har også et fordelsprogram som vi en del af, og vi optjener derfor rabatkoder som kan bruges til næste reservation (de udløber dog ofte indenfor et par måneder, så man skal bestille en ny overnatning forholdsvist hurtigt efter man er kommet hjem – det har vi dog sjældent problemer med at nå).

Airbnb.dk giver mulighed for at bo i private menneskers bolig. Nogle gange lejer de et værelse ud, og andre gange udlejer de hele lejligheden eller et hus. Vi har mange venner der bruger det og Jacob havde stor succes med AirBnb under OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor alle hotellerne var udsolgt. Hvis I ikke allerede er tilmeldt AirBnb, så tryk her – så får I 250 kr. gratis til jeres første reservation.

Transport og Fly

Når man bestiller flybilletter kan der være meget stor forskel på priserne afhængig af dato, destination og hvem man reserverer billetter hos. Vi bruger derfor en del tid på at undersøge priserne og prøver at være fleksible med datoerne, da en enkelt dag fra eller til kan gøre en stor forskel i prisen.

Vi foretrækker at booke gennem flyselskabets egen hjemmeside, hvis det kan gøres til nogenlunde samme pris som vi ellers kan finde. Det gør det væsentligt nemmere hvis der opstår forsinkelser eller der er behov for ændringer af billetten, da man alternativt skal kommunikere via en mellemmand (som i øvrigt ofte opkræver gebyrer for at hjælpe).

Momondo.dk er og bliver – efter vores mening – verdens bedste søgemaskine til flybilletter. Den giver et godt overblik over priser og de forskellige flyselskaber, som flyver til den ønskede destination. Vi bestiller ofte billetterne via Momondo, men hvis prisen er næsten den samme som på flyselskabets egen hjemmeside, bestiller vi dog altid billetterne der.

Norwegian.com er et lavprisselskab hvor man kan komme rigtig billigt rundt i Europa og verden generelt, ofte med direkte fly. Man skal dog huske at der skal tilkøbes bagage, mad mv. De er derfor billigst hvis man kan nøjes med håndbagage.

Emirates.com og qatarairlines.com bruger vi også. De flyver til det meste af Asien, og dermed kan man ofte komme rigtig langt med kun en enkelt mellemlanding i Dubai eller Doha (det passer i øvrigt ret fint, da det er nogenlunde midt på flyveturen, så man kan få bevæget sine ben). Emirates og Qatarairways har alt det grundlæggende inkluderet i prisen, og dermed får man gratis bagage, mad og underholdning. Man får altid egen tv-skærm med over 100 nye film, og man vælger mad fra et menukort. Sæderne er gode, og hvis du får mulighed for at flyve på business class, er det ekstremt godt og luksuøst. Til trods for en generelt høj standard har begge selskaber ofte gode kampagner til lave priser.

Flixbus.dk brugte vi dengang vi tog bussen til Berlin, men de kører også i en stor del af Europa. Det kan være en meget billig løsning og stationen er midt i centrum, og man behøver derfor ikke finde fra lufthavnen og ind til byen. Det tager dog væsentligt længere tid end at flyve. Flixbus er også til stede i Danmark og kører langdistanceruter mellem Sjælland, Fyn og Jylland.

Tur-arrangører

Når vi rejser opsøger vi ofte lokale selskaber, som vi typisk ‘googler’ os frem til eller finder via tripadviser. Mange gange har vi dog taget det som det kommer, og set seværdighederne uden guide. Andre gange har vi bestilt ture via hotellet. Hvis du gerne vil have styr på det inden du rejser, kan nedenstående forslag være en god løsning.

Viator.com er verdens største tur-udbyder. De har udflugter i stort set alle byer i verden og hyrer lokale arrangører til opgaven. Vi har brugt dem flere gange, specielt i storbyer.

Getyourguide.com er også et godt bud på en arrangør af din udflugt. Vi har brugt dem en del gange og kombineret dem med vores kundeprogram hos Norwegian, som ofte giver rabatter. Det fungere ligesom Viator. Generelt for både Getyourguide og Viator skal du dog være meget bevidst om at prisen kan svinge en del mellem de forskellige udflugter, og ofte er den viste pris for et større antal gæster, og dermed ikke pr. person.

Andre relevante hjemmesider

Duglemmerdetaldrig.dk bruger vi ofte når vi skal på tur rundt i Danmark eller når vi bare skal have en hyggelig dag alene eller med venner. Det er en side som formidler en række spændene og anderledes events, oplevelser og guidede ture. Derfor er det også et oplagt sted at søge gaveideer, hvis du søger en oplevelsesgave. Vi har brugt siden til fx bridgewalking, ’Citronen og Flammen’ byrundtur i København samt vin- og chokoladesmagning hos Peter Beier.

Lonelyplanet.com bruger vi til at bestille rejsebøger på engelsk, og Lonely Planet dækker stort set alle lande i verden. Der findes mange guidebøger som ikke er udgivet på dansk, og ofte er de engelske lidt bedre end de danske udgaver. Det er væsentligt billigere at købe de engelsksprogede udgaver via lonelyplanet i forhold til hos en dansk boghandel, og der er hurtig levering. Vores bogreol er fyldt med bøger herfra.

Saxo.dk har ofte været billigst når vi skulle bruge guidebøger som ’Turen går til’ eller Lonely Planets danske udgaver.

Danskrejsehjælp.dk kan hjælpe dig hvis dit fly har været forsinket, overbooket eller aflyst indenfor de seneste tre år. Dem har vi (desværre) haft behov for at bruge 4-5 gange, og vi har fået kompensation udbetalt til vores konto hver gang – du får op til 4.465 kr. pr. person, og du betaler 25% af din kompensation i gebyr. Reglerne for at få penge retur er ret komplicerede, og det er et stort arbejde at sætte sig ind i at lave en indsigelse og eventuelt føre sagen ved retten (vores indtryk er, at flyselskaberne ofte sender sagen i retten for at du skal opgive sagen). Derfor betaler vi gerne 25% af vores kompensation og slipper for alt besværet. Hvis flyselskabet vinder sagen, betaler du intet til flyhjælp.dk, så det kan aldrig komme til at koste dig penge.