Klimaophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods

For et par år siden var vi forbi Kragerup Gods på et dagsbesøg, og blev ret imponerede over godsets flotte placering, deres skove med Go-high og de flotte rapsmarker der pryder omgivelserne omkring godset. Vi blev derfor enig om, at vi gerne ville en tur op og opleve Kragerup Gods med en overnatning, og nu fik vi muligheden.

Marker og vindmøller med Kragerup Gods
Marker og vindmøller med Kragerup Gods

Vikinghistorie nær Kragerup Gods

Vi havde taget fri en fredag, da vi skulle en tur til Kragerup Gods og nyde de flotte omgivelser. Vi havde fundet ud af, at der nær godset ligger det vikinghistoriske område Trelleborg.

Trelleborg er en 1000 år gammel vikingeborg, som blev bygget af Harald Blåtand. På området har man fundet en stor ringborg som fungerede som en fæstning, og man vurderer at der har levet over 500 mennesker indenfor ringborgen i forskellige langhuse.

Vikinge hjem ved Trelleborg
Vikinge hjem ved Trelleborg

I kan se flere forskellige remedier i området som stammer fra vikingetiden som f.eks. sværd, værktøj og et skjold som man daterer helt tilbage til Danmarks storhedstid som vikinger. Ved Trelleborg er der lavet et museum, som fortæller mere om området og viser en stor del af de genstande, der er fundet i området.

Hvert eneste år holder de Danmarks største vikingemarked i uge 29, hvor man kan opleve en kæmpe markedsplads, opleve frivillige vikinger fortælle om at leve som viking tilbage i tiden og en kæmpe kamp med over 200 vikinger. I kan læse meget mere om Trelleborg her.

Ankomst og fodermesterens bolig

Efter et par timer ved Trelleborg ankom vi til Kragerup Gods og blev mødt af det smukke syn, som man får med volden, godset og den flotte stenbro som forsat bruges til at komme over til Kragerup Gods. Vi blev mødt af receptionisten, som stod klar i døren og bød os velkommen.

Ankomst til Kragerup Gods via en Stenbro
Ankomst til Kragerup Gods via en Stenbro

Vi fik lidt forskellige info omkring hotellet, omgivelserne og fik booket bord til om aftenen, hvor vi skulle spise på godsets restaurant Blixen.

I kan læse om dengang vi boede i svinestalden på Hindsgavl Slot her

”I skal bo i Fodermesterens bolig” og vi kiggede lidt på hinanden og tænkte ”Romantisk”. En hurtig kommentar røg ud af mig ”en tur i høstakken kan da også være romantisk” og vi gik derfor mod vores værelse, som lå i en lidt kedelig bygning.

De havde dog indrettet værelset flot i en romantisk slotsstil, som dermed vejede bygningens udseende op, og der stod champagne og chokolade klar til os på værelset, som dermed gav den helt rigtige stemning.

Afternoon tea og godsets historie

Efter vi havde fundet os til rette på værelset, ville vi ud og opleve omgivelserne og selve godset. For en stor del af godset er forsat indrettet med flotte stuer, som er tilgængelige for gæsterne. Der hænger historiske malerier rundt omkring på godset, og har man sin mobil med, kan man også scanne forskellige koder rundt omkring på godset, hvor man kan få en lille historie om rummet, omgivelserne eller selve godset. Smart måde at aktivere sine gæster på, og få det til at virke som et lille museum.

Dagligstue på Kragerup Gods
Dagligstue på Kragerup Gods

Vi går gennem de forskellige gange, som er utrolig smukke indtil vi ramte en opholdsstue, som er indrettet så flot, at det helt klart er et gods værdigt. Der står private billeder af familie Dinesen som i dag ejer godset. De er 8. generation og i familie med Karen Blixen, som også har opholdt sig en del på Godset. Og efter sigende spøger det også på Kragerup Gods, hvor den ”hvide dame” pryder gangene om natten. Vi sov ikke i hovedbygningen, og havde derfor ikke fornøjelsen af at møde hende.

Det er gjort meget personligt og hyggeligt. Opholdsstuen bliver også brugt som en bar, hvor man kan dykke ned i deres drinks kort og til Gin & Tonic elskerne er der et kort kun til jer.

Kragerup Gods’ “bar” og Afternoon tea stue

Til vores store overraskelse stod der en masse små lækre kager klar med the og kaffe, som man som gæst kunne nyde. Vi valgte derfor at nyde en lille afternoon tea i dagligstuen med udsigt udover den smukke have.

Vi fik også lige sneget os ind i en af stuerne som skulle bruges til en fødselsdag senere på dagen og fik fornemmelse af en middag på godset i de flotte omgivelser som hovedbygningen byder på.

Royal opdækning på Kragerup Gods
Royal opdækning på Kragerup Gods

Spa og klimavenligt ophold

Godset har flere tusind hektar område, som drives som forskelligt landbrug og erhverv. Men de har også formået noget som meget få hoteller i Danmark og i verden generelt har formået. De er nemlig Co2 neutral og har f.eks. egne vindmøller, vandrensningsanlæg og halmfyr som de selv dyrker. Man kan derfor bo på Kragerup Gods med god samvittighed i disse tider hvor klimaet er i fokus med rette.

Æblelund på Kragerup Gods
Æblelund på Kragerup Gods

Som en del af deres klimavenlige branding dyrker de også deres egne råvarer som bliver brugt i restaurant Blixen og ved morgenmaden.

Vi nød en lækker middag om aftenen på Restaurant Blixen, som bød på godsets egne råvarer og lækre vine. Servicen var god og man sad i det gamle gods-køkken, som havde bevaret klinkerne og den gamle støbejernsovn, så man fik fornemmelse af de historiske omgivelser. Som I kan se, så formåede de at servere maden som var man på en gourmetrestaurant.

Godset har faktisk fået det meget anerkendte klimamærke ”The Green Key” og de har også sat sig et klimamål ved f.eks. at forsøge at påvirke holdninger og adfærd hos deres gæster. Anvende energi, vand og råvarer med sund fornuft og klimavenligt. Godset har dermed taget nogen valg for dig som gæst, hvilket er lige i vores ånd. Klimaet er vigtigt og selv små ting gør en forskel.

Vi har tidligere besøgt Vejlefjord Hotel der flere gange er blevet kåret til Danmarks Bedst Spa Hotel. Læs mere om vores ophold her.

Spa-område på et Gods er ikke lige det man forventer, men det har Kragerup Gods. Man kan derfor nyde både sauna, spa og en indendørs infinity pool. Området er lavet råt og romantisk på engang. En sand fornøjelse og samtidig med god samvittighed, når hotellet er Co2 neutral.

Indendørs spa-område på Kragerup Gods
Indendørs spa-område på Kragerup Gods

Go-high i godsets skove

Lige ved siden af Godset ligger et stort skovområde, som de har valgt at lave om til et kæmpe klatre- og svævebaneområde. Det er faktisk Danmarks første Go-high og har over 8 forskellige baner. Vi har tidligere prøvet banerne og hold op det er sjovt. Man svæver mellem skovområdet og udover marker samtidig med man forsat har været tro ved naturen, som er helt fantastisk. Så samtidig med man klatrer rundt, kan man nyde udsigten.

Go-high ved Kragerup Gods
Go-high ved Kragerup Gods

Man skal være forberedt på at bryde lidt grænser og som os, blive lidt nervøs engang imellem. Men det er bare med til at give det ekstra adrenalin, som man har brug for.

Vil vi komme igen?

Opholdet på Kragerup Gods var lige det, vi havde brug for. Et dejligt lille afbræk fra hverdagen og en dejlig måde at se mere af Danmark på. Kragerup Gods ligger kun en times kørsel fra København og tæt på broerne, så også nemt fra Fyn og Jylland.

Omgivelserne rundt om Kragerup Gods
Omgivelserne rundt om Kragerup Gods

Omgivelserne på godset er flotte og indbyder til god gåtur rundt omkring godset, hvor man både kan nyde den flotte anlagte have med en sø og smukke blomster alle steder.

At man samtidig kan bo klimavenligt gør bare at vi nød opholdet endnu mere, og uden dårlig samvittighed kunne tage en tur i spaen og nyde en fantastisk middag.

Gangbro og heste ved Kragerup Gods
Gangbro og heste ved Kragerup Gods

Så ja, vi kommer meget gerne igen.

Hvordan vi bookede opholdet

Vi havde hjemmefra booket opholdet som en samlet pakke med værelse, champagne, middag og morgenmad. Vi havde fundet opholdet via duglemmerdetaldrig (reklamelink), som er en fantastisk side at finde ophold og oplevelser i Danmark.

Go-high oplevelsen kan man også booke og med fordel gøre det i god tid, da de ofte er udsolgt på dagen. I kan finde Go-high oplevelsen her (Reklamelink).

Billede i billedet over marker og vindmøller, som er med til at gøre Kragerup Gods et klimavenligt ophold
Billede i billedet over marker og vindmøller, som er med til at gøre Kragerup Gods et klimavenligt ophold

I kan også bestille et ophold eller Go-high på Godset egen hjemmeside og f.eks. læse mere om godsets historie her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *