Road trip i Midtvest USA – Del 2

Udsigt udover Grand Teton

I 2018 tog vi på vores længste ferie nogensinde, og turen gik til USA i 29 dage, hvor vi havde planlagt ruten ud fra, at vi gerne ville se en stor del af midtvest USA. Det blev en rejse, hvor vi startede i storbyen Denver, besøgte familie i Utah, spillede på kasino i Las Vegas og kom igennem over 15 forskellige naturparker.

Vi vil i dette indlæg forklare vores rute, om de unikke overnatningssteder vi valgte på turen og samtidig om de forskellige oplevelser vi fik på vejen.

FOTO: Google Maps – Vores rute på første del af rejsen rundt i USA.

Den anden del af vores rejse bestod af Buffalo Bill byen Cody, naturoplevelser i Yellowstone og Mormon hovedstaden Salt Lake City. Vores rute kan I se på overstående billede, som var den anden del af vores road trip. Der vil i alt komme fire indlæg, hvor vi beskriver hver uge af vores road trip.

Første del af rejsen, kan I læse om her.

Buffalo Bill og cowboybyen Cody

Vi var stået tidligt op, for i dag skulle turen gå til byen Cody. Cody er en tidligere cowboy-by, som er mest kendt for byen hvor Buffalo Bill slog sig ned. Buffalo Bill blev født i 1846 og startede sin karriere med at arbejde som spejder for den amerikansk hær, derefter buffalojæger og til sidst som showman. Buffalo Bill rejste rundt i hele verden med sit ”live” show af en klassisk kamp mellem cowboy og indianer. Showet havde på sin storhedstid over 400 ansatte, over 100 heste og optrådte både for Dronning Victoria af England og Paven tilbage i slut 1800’tallet.

Indgangen til Buffalo Bill Center of the west

Når Buffalo Bill ikke var på tur, så boede han en stor del af sit liv i byen Cody. I dag kan man forsat se hans Hotel Irma, som han opkaldte efter sin datter, der forsat er et fungerende hotel i dag. Hotellet har hver aften en gratis opvisning af en klassisk cowboyduel. Vi må dog erkende, at vi syntes, det var så pinligt at se og dårligt udført, at vi gik efter 5 minutter af showet.

Cowboy-show uden foran Irma hotellet i Cody.

Der er tre store begivenheder i byen, som tiltrækker en del turister (udover den ofte bruges som et naturligt stop inden man rejser videre ind i Yellowstone National Park).

  • Buffalo Bill Center of the west
  • Old Trail Town
  • Cody Rodeo Show

Vi besøgte Buffalo Bill Center of the west, som var en rigtig god oplevelse. Flot stort museum, som går rigtig godt i dybden omkring byen og selvfølgelig Buffalo Bill. I kan læse mere om museet her.

Indgang til Old Town.

Old Trail Town var virkelig også en fed oplevelse og et besøg værd. Her kan man se en ”rigtig” gammel cowboyby, som viste rigtig godt hvordan de boede, arbejdede og gik på salon. I kan læse om museet her.

Vi valgte ikke at besøge Rodeo showet, da vi forsat kæmper lidt med dyrevelfærd eller mangel på dette ved sådan et show, men en stor begivenhed, som mange besøger i byen.

En del af udstillingen inde på Old Town museum.

Yellowstone – Verdens flotteste nationalpark

Fra Cody kørte vi en times tid mod Yellowstone og på vejen så vi en død ulv i vej kanten og nok de første tyve skilte med advarsel omkring bjørne i området. Et godt råd er at få tanket op i Cody, da benzinpriserne bare stiger og stiger i nærheden af parken og inde i parken.

Hele vores road trip i Midtvest USA skyldtes Yellowstone, som vi havde drømt om i mange år. Så vi glædede os som små børn og alle kameraer lå klar og pakket ud i bilen ved Jacob, så vi hurtigt kunne stoppe og tage billeder.

En geyser inde i Yellowstone National Park.

Det var et godt valg, for efter kun 30 minutter i parken, så vi en kæmpe kø af biler. Det kan kun betyde tre ting i en national park: En stor flok bisoner der spærrer vejen, vejarbejde eller en bjørn. Og her var vi heldige, for det var en bjørn. Så vi skyndte os at parkere på græset, og finde kameraet frem. Jacob sprang ud af bilen, før den var stoppet af ren begejstring. Bjørnen var igang med at æde af et ådsel på den anden siden af en flod, med en masse grantræer i baggrunden. Virkelig et fantastisk kodak-moment, selv om det var lidt væk.

Bjørn i Yellowstone national park
Bjørn vi så inde i Yellowstone National Park.

Vi nød virkelig vores fire dage i Yellowstone, hvor vi også boede inde i selve parken. Vi har tidligere skrevet om vores oplevelse kun i Yellowstone, som I kan læse om her. Vi boede f.eks. på Old Faithfull inn, som er verdens største og ældste bjælkehytte. Vi så flere hundrede gejsere og oplevede utrolig mange dyr, som blev tilføjet vores dyreliste, som Jacob holder styr på.

Basin inde i Yellowstone
Udsigt udover Yellowstone Lake.

Grand Teton – en undervurderet diamant

Vi kørte meget glade afsted efter vores fire dage i Yellowstone, og turen gik nu mod Grand Teton. Mange springer nationalparken over eller laver kun et stop i parken, men det er virkelig en skam. Grand Teton blev en af de fedeste oplevelser vi havde på hele turen. Oplevelser bliver altid bedre, når man ikke forventer så meget og her gjorde Grand Teton sig rigtig til for os og vi blev totalt forelskede i parken.

Havnen ved Colter Bay inde i Grand Teton.

Vi boede midt inde i parken i nærheden af en ”lille” by med en restaurant, købmand og et tiltrængt vaskeri. Så de første par timer i parken brugte vi på at vaske tøj. Vi havde været afsted næsten 14 dage, og kufferten var ved at være tømt for rent tøj. Faktisk ret hyggeligt at få lidt ”hverdag” ind på sådan en lang rejse, så vi nød at få vasket lidt tøj, mens vi brugte det gratis Wifi og jeg fik en god kop kaffe fra Starbucks.

Efter vaskeriet fik vi indlogeret os i vores hytte, og tog så ned til parkens sø. Og som I kan se på billede, så det en af de smukkeste udsigter, vi havde på hele vores tur.

Man kan komme ud på en bådtur på søen eller leje en kajak og sejle rundt selv. Vi var dog godt trætte efter fire dages vandring i Yellowstone, så vi tog en bådtur og det fortrød vi ikke. Vi fik nogle utrolig flotte billeder og nød bare vinden i håret. Aftenen sluttede af med en picnic på badebroen nede ved søen, hvor vi så solnedgangen. Flot var det, men også mange myg, så vi fik spist lidt hurtigt og gik tidligt i seng.

Salt Lake City – mormonernes hovedstad

Salt Lake City hørte jeg første gang om tilbage i 2002, hvor de var vært for Vinter OL. Men byen stammer helt tilbage fra 1847, hvor de første mormoner kom til byen. Over 50% af byens indbyggere er forsat mormoner og en af de mest hellige områder for mormoner ligger også i byen – nemlig Temple Square. Verdens største bibliotek for stamtræs-søgning ligger også i byen, da mormonerne oprindelig kom til USA fra Europa. Og som I kan læse om i tredje del af vores tur, så havde min far hjemmefra fundet vores familie, som også var rejst til USA tilbage i starten af 1900’tallet – så dem besøgte vi, men mere om det i tredje del af vores tur.

Capital of Utah
Capital of Utah.

Nu hvor vi var i byen skulle vi da besøge mormonområdet Temple Square som idag er et undervisningsområde for turister og folk der gerne vil vide mere om mormonerne. Bliver nok også brugt som en mulighed for at forsøge at omvende dem, der føler sig fristede, for ligesom Jehovas vidner, missionerer mormonerne også dagligt eller over en længere periode i deres liv forskellige steder i verden.

Gaderne i Salt Lake City.

Vi mødte to søde piger (mormoner) udenfor Temple Square som forsøgte at skaffe os en guide på dansk. Det lykkedes dog ikke, da der ikke findes mange danske mormoner og slet ikke i USA. Vi fik en guidet tur på engelsk af to piger, hvor den ene var fra Japan og den anden fra USA. Her fik vi mulighed for at høre mere om mormonerne, deres oprindelse og stille alle de spørgsmål vi gik med. Det blev gjort, og dialogen omkring f.eks. homoseksualitet, blev også taget op. Som de sagde ”Vi har ikke noget mod homoseksuelle, så længe de ikke er aktiv homoseksuelle” – hvilket betyder at man gerne må være det, men man må ikke have en kæreste eller dyrke sex. Hmm så det jo svært at være noget som helst tænkte vi og lod den ligge.

Skilt på vej ind til Temple Square

Det var en rigtig god oplevelse, selv om vi aldrig selv bliver mormoner, så vi nød historien og rundvisningen, som alle burde, når de kommer forbi Salt Lake City. I kan læse mere om tempelområdet her. Det gratis og interessant at høre om de forskellige synspunkter og grunde til at mormoner opstod i sin tid.

Templet inde på Temple Square – meget helligt for mormonerne.

Hvordan vi planlagde vores rejse i USA – 2.del

Vi bookede vores fly i rigtig god tid. Vi bookede faktisk 10 måneder før vi skulle afsted og fik billetter tur/retur til Denver for kun 3300 kr. pr. person med Lufthansa (reklamelink).

Hjemmefra havde vi købt rejseguiden ”Turen går til Californien & Vestlige USA” (reklamelink), som dækker en stor del af de byer og områder vi skulle til.

Billedet taget på en resteplads nær Salt Lake City, hvor man bliver budt velkommen til Utah.

På vores 2.del af turen rundt i midtvest USA boede vi på følgende hoteller (reklamelinks):

Hele ruten planlagde vi selv og hele rejsen. Det kræver en del at planlægge så lang en tur med så mange stop på vejen. Men det er også en rigtig sjov oplevelse, som gør en til en rigtig globetrotter. Vi oplevede ingen problemer på hele turen. Og alle vores reservationer passede og blev overholdt.

Vi havde hjemmefra booket en firehjulstrækker via Avis (reklamelink). Det var virkelig rart at have en større bil når man kører så langt. Samtidig kører de fleste i større biler i USA, så man føler sig også lidt mere sikker i en større bil.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *