Road trip i Midtvest USA – Del 3

Kløft i Zion National Park

I 2018 tog vi på vores længste ferie nogensinde, og turen gik til USA i 29 dage, hvor vi havde planlagt ruten ud fra, at vi gerne ville se en stor del af midtvest USA. Det blev en rejse, hvor vi startede i storbyen Denver, besøgte familie i Utah, spillede på kasino i Las Vegas og kom igennem over 15 forskellige naturparker.

Vi vil i dette indlæg forklare vores rute, om de unikke overnatningssteder vi valgte på turen og samtidig om de forskellige oplevelser vi fik på vejen.

Den tredje del af vores rejse bestod af besøg ved Dennis’ nye familie (fundet via familietræ søgning af min far), naturoplevelser i Bryce og Zion National Park og til sidst, men ikke mindst – Las Vegas.

Ruten på vores tredje del af den store road trip rundt i USA.
FOTO: Google Maps oversigt over vores tredje del af ruten.

Vores rute kan I se på overstående billede, som var tredje del af vores road trip. Der vil i alt komme fire indlæg, hvor vi beskriver hver uge af vores road trip.

Anden del af rejsen, kan I læse om her.

Familietræ og overnatning hos Dennis’ nyfundne familie

Vi forlod mormonhovedstaden Salt Lake City, men vi var ikke færdig med at lære om denne religion.

Billede af Erich Christoffersen som rejste til USA med sin Kone Marie. Dennis’ oprindelig familie der flyttede til USA tilbage i 1875.

Dennis’ far lavede nemlig for et par år siden et familietræ, hvor det blev opdaget at vi havde et familiemedlem der tilbage i 1875 rejste til USA og senere bosatte sig i Utah. Han var ikke- og blev ikke mormon, men gjorde hans efterkommere, og dermed blev vores amerikanske familie mormoner, hvilket de forsat er i dag.

Vi har tidligere skrevet mere om den oplevelse, som I kan læse om her. I vil få et indblik i historien, billeder (både gamle og nyere) og en video af hele det familietræ min far har lavet.

Bryce Canyon – smuk med smuk på

Bryce Canyon havde vi hørt rigtig meget om hjemmefra. Alle sagde det var fantastisk og en af de bedste nationalparker i USA. Vi kom direkte fra Yellowstone og Grand Teton som havde slået benene total væk under os, så vi tænkte at det ville blive svært for Bryce Canyon at leve op til vores forventninger. Men her måtte vi igen bare sige WOW. Bryce Canyon er hele køreturen værd og gav os nogen helt ekstrem flotte og unikke omgivelser.

Indgangs skilt ved Bryce Canyon.
Indgangs skilt ved Bryce Canyon.

Vi havde valgt at bo på et hotel lige op af nationalparken (se hotel nederst i indlægget), hvor der gik en bus ind i parken fra. Det gjorde det rigtig nemt for os at komme rundt og ikke skulle tænke på at køre rundt og finde en parkeringsplads inde i parken, som vi havde hørt kunne være svært.

Udsigt over Bryce Canyon.
Udsigt over Bryce Canyon.

For lige at toppe hele oplevelsen fejrede vi min fødselsdag (Dennis) inde i parken med en vandretur ned i dalen, som gjorde det til en af de fødselsdage jeg sent vil glemme. Og som I kan se på billederne, så gjorde det ingenting at vandreturen var lidt hård på vej op igen.

Udsigt udover Bryce Canyon National Park
Udsigt udover Bryce Canyon National Park

Vi havde valgt at bruge to dage i parken, hvor den første blev brugt på at vandre et par forskellige ruter. Dagen efter fik vi kørt i bil igennem parken. Det ret nemt, for man kan køre ud til enden af parken og tilbage. Man kan nemlig ikke køre igennem parken og ud på den anden side, som I mange andre nationalparker.

Vi kan i hvert fald helt klar anbefale at man tager rygsækken på, pakker en masse vand, snacks og frokost, og så bevæger sig ned i dalene og nyder de forskellige buer og klipper man kan se på sin vej.

I kan læse vores guide til de 8 bedste naturoplevelser vi havde på vores tur her.

Solnedgang nær Bryce Canyon.
Solnedgang nær Bryce Canyon.

Glamping i Zion National Park

Efter et par dage med store indtryk i Bryce Canyon skulle vi videre til Zion National Park, hvor vi havde valgt at bo i en såkaldt ”Glamping” lejr lige udenfor parken.

Vi har tidligere skrevet om den oplevelse her på bloggen, som var helt unik og bød både på fantastisk mad, en stjernehimmel der ikke kan beskrives, skumfiduser over åben ild og en fugleedderkop. I kan læse mere om det ophold her.

Under Canvas Glamping teltlejre nær Zion National Park.
Under Canvas Glamping teltlejre nær Zion National Park.

Zion National Park ligger helt fantastisk imellem kæmpe klipper og floder. Zion er kendt for at man kan vandre ud til spidsen af en flod via kløfter, hvor man går i vand det meste af tiden. Det sker dog også, at floden hurtig bliver oversvømmet og flere mennesker er omkommet i området pga. hurtige flodstorme, som skyldes, at vandet kommer ekstremt hurtigt ned fra bjergene og kløfter omkring. Vi valgte ikke at bevæge os derud, men valgte at bestige Observation Point.

Kort over Zion National Park
Kort over Zion National Park med de forskellige vandreruter.

Aldrig har vi kæmpet så meget for at komme til tops. Det blev helt klart den hårdeste vandretur vi kom på under vores ophold i USA og også den hårdeste vi har prøvet til dato generelt. Jeg må erkende, at var det ikke for Jacob der gjorde sit bedste for at motivere mig og aftalen om at vi ville spise vores frokost på toppen, var jeg vendt om halvvejs igennem. Det var dog en helt ekstrem fantastisk tur, som gav os en fantastisk udsigt på toppen, som I kan se.

Udsigt fra Observation Point i Zion National Park.
Udsigt fra Observation Point i Zion National Park.

På vej tilbage fra turen, hvor vi flere gange måtte ”heppe” på andre vandrere på vej op, som også var ved at give op, kom vi til en smuk kløft. På vej op havde vi ikke oplevet den på samme måde, da solen stod anderledes og vi var godt trætte efter første opstigning. Men på vej ned fik vi øjnene op for de fantastiske omgivelser vi gik rundt i. Jacob tog billede (det første billede i dette indlæg oppe i toppen), som var så godt, at det kom i Politikens rejsetillæg efter de havde set det billedet på vores Instagram profil.  

Eneste ulempe ved parken er, at der er ekstrem mange gæster. Vi var der kl. 7.30 om morgenen, og allerede der var parkeringspladsen stort set fyldt op. Så et godt råd – kom ikke efter kl.8.00, for så får I ikke en parkeringsplads. Man kan nemlig ikke køre i en stor del af parken, og man skal derfor rundt med busser. Og her kan køerne også være lange. Vi oplevede dog ikke at stå så lang tid i kø.

Zion National Park taget på afstand.
Zion National Park taget på afstand.

Viva Las Vegas

Las Vegas kom vi til efter nogen helt fantastiske dage ude i naturen, og hold op en kontrast man går fra, når man dagen før vandrede rundt mellem store flotte kløfter, og nu kørte på ”The Strip” med nogen af verdens største hoteller – ligeså høje som de fleste kløfter vi så.

Vi har været i Las Vegas før, og vidste derfor godt hvad vi gik ind til. Vi elsker Las Vegas. God mad, shows og luksushoteller – whats not to like.

Udsigt udover "The Strip" i Las Vegas.
Udsigt udover “The Strip” i Las Vegas.

Vi havde valgt at bruge lidt ekstra på hotellet i Las Vegas og boede derfor på Bellagio Hotellet. I kan læse om vores ophold på Bellagio Hotellet her. Bellagio er et hotel de fleste mennesker kender, da det er hotellet med det flotte dansende springvand, som f.eks. også er blevet efterlignet i Dubai, hvor skalaen bare er en del større end i Las Vegas.

Bellagio Hotellet
Bellagio Hotellet

Vi skulle bruge vores dage i Las Vegas på at shoppe i deres outletcenter, som vi også fik gjort. Utroligt så mange poser man altid ender med, og et brugt kreditkort. Der findes to forskellige outlet i Las Vegas, så der rigeligt at vælge imellem.

Shoppingcenter i Las Vegas.
Shoppingcenter i Las Vegas.

Derudover ville vi gerne se et trylleshow. Vi havde læst om en masse forskellige, men valgte at tage ind og se David Goldrake. Dette blev valgt ud fra, at vi kunne købe billige billetter på dagen via billetboder der står forskellige steder i Las Vegas. Showet var da okay og flot til prisen. Men salen var kun fyldt med 200 publikum, selv om der var plads til over 1000 – så gav lidt en tom oplevelse. Vi nød dog showet.

Udover et trylleshow fik vi også set Cirque De Soleil showet ”O”, som er en af verdens mest set shows og lad os sige det meget klart: Det forstår vi godt! Vi har nok set omkring fem andre Cirque De Soleil shows, men aldrig oplevet noget lignede. Det skal bare opleves hvis man er i Las Vegas.

"O" showet på Bellagio Hotel - Las Vegas
“O” showet på Bellagio Hotel – Las Vegas

Sidst vi var I Las Vegas oplevede vi både shows med Celine Dion og ”Le Reve” på Wynn Hotellet, og helt klart også en oplevelse værd.

Las Vegas er en by der vågner op om aftenen, hvor der er utrolig mange shows og mennesker på gaden. Det er en by, hvor man kan opleve dansende springvand, en vulkan i udbrud og nogen af da- og nutidens største stjerner, men der er også en del at opleve om dagen.

Vi tog f.eks. ud og så ”The Neon Museum”, som ligger ikke langt fra The Strip. Her så vi pensionerede neon-skilte, og hvordan de havde udviklet sig over tiden. En anderledes oplevelse, som er et besøg værd.

Neon Museum i Downtown Las Vegas.
Neon Museum i Downtown Las Vegas.

Ellers brugte vi også lidt tid ved poolen på Bellagio og nød vores luksusliv for et par dage. Vi fik også prøvet deres store ”buffet”, som man også skal prøve når man er i Las Vegas.

Hvordan vi planlagde vores rejse i USA – 3.del

Vi bookede vores fly i rigtig god tid. Vi bookede faktisk 10 måneder før vi skulle afsted og fik billetter tur/retur til Denver for kun 3300 kr. pr. person med Lufthansa (reklamelink).

Hjemmefra havde vi købt rejseguiden ”Turen går til Californien & Vestlige USA” (reklamelink), som dækker en stor del af de byer og områder vi skulle til.

Route 66 skilt vi så, på vores tur rundt i USA.
Route 66 skilt vi så, på vores tur rundt i USA.

På vores 3.del af turen rundt i midtvest USA boede vi på følgende hoteller (reklamelinks):

Hele ruten planlagde vi selv og hele rejsen. Det kræver en del at planlægge så lang en tur med så mange stop på vejen. Men det er også en rigtig sjov oplevelse, som gør en til en rigtig globetrotter. Vi oplevede ingen problemer på hele turen. Og alle vores reservationer passede og blev overholdt.

Vi havde hjemmefra booket en firehjulstrækker via Avis (reklamelink). Det var virkelig rart at have en større bil når man kører så langt. Samtidig kører de fleste i større biler i USA, så man føler sig også lidt mere sikker i en større bil.

I kan læse meget mere om hvordan vi planlægger vores rejser her – og hvis I har brug for hjælp eller vil have et forslag til en rute eller hoteller, så skriv endelig til os på info@danesonvacation.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *