Rundrejse i Sydindien – 1.del

slangetæmmer i Mumbai
For et par år siden rejste vi til Nordindien med vores to veninder, og havde en fantastisk tur. Indien kan noget som vi ikke har oplevet andre steder i verden. Landet formår nemlig at fungere selv om der er ekstremt trafikkaos, køer på vejene, larm alle steder og stor klasseforskel i befolkningen. Ja Indien for os er kaos, men vi elsker det – for det fungerer. Indien byder også på smuk natur, en venlighed befolkning og arkitektur i verdensklasse. Og maden må man endelig ikke glemme. For hvem kan sige nej til en omgang butterchicken med Naanbrød og en Mangolassi – ikke os.  

Derfor valgte vi at spørge vores veninder igen, om de ville med en tur til Sydindien, og vi fik hurtigt et ja. Vi gik i gang med at planlægge turen, finde en chauffør og de helt rigtige hoteller. I Indien kan man nemlig finde rigtig billige overnatningsmuligheder, men også en mulighed for at bo på luksushoteller til en brøkdel af prisen i mange andre lande, så det skulle udnyttes.

Foto: Google Maps – Vores rute igennem Sydindien (Vi fløj fra Mumbai til Kochi)

Dette blogindlæg handler om byerne Mumbai og Kochi.

Fra lufthavnen til hotellet

Rejsen startede i Kastrup lufthavn, hvor vi for første gang skulle flyve direkte til Indien med Air India. Flyet var ikke helt fyldt, så vi fik gode pladser, hvor der var rigeligt plads. Men flyets kvalitet, service, underholdning og mad ombord imponerede os ikke, og en anden gang flyver vi hellere med en mellemlanding derned med Qatar, Emirates eller et andet europæisk selskab.

Vi skulle nemlig alligevel mellemlande i New Delhi og videre til Mumbai. Dette betød, at vi skulle ud og hente vores bagage og checke bagage ind igen, hvilket med indisk tempo eller mangel samme, tog sin tid. Vi kom sikkert, men trætte frem.

Da vi ankom i lufthavnen havde vi læst os frem til at man kunne bestille en taxa til en fastpris når man lander, så det fik vi gjort og bestilte en stor A/C Taxa, da turen indtil byen hurtig kunne tage 1-2 timer – hvilket den også gjorde. Så vi glædede os til at komme ud til en stor taxa med plads og kølig luft. Vi blev dog mødt af en normal taxa, som absolut ikke var forberedt på fire vesterlændinge og deres kufferter.

Vores taxa fra Mumbai lufthavnen til hotellet

Efter små 20 minutter med reb, snore og en noget gnaven taxa-chauffør kom vi afsted med alle fire kufferter på taget og A/C som bestod af åbne vinduer. Vi grinte de første 20 minutter af turen over hele starten og blev hurtigt enige om, at det lige præcis var derfor vi endnu engang var taget til Indien.

Mumbai – En af verdens største metropoler

Sidst vi var i Indien startede vi i New Delhi. En kæmpe by med støv, larm, mange mennesker, køer på vejene og en utrolig stor fattigdom. Vores møde med Mumbai var næsten det modsatte. Byen var utrolig ren sammenlignet med New Delhi, vi kunne gå sikkert rundt i byen helt selv, og vi blev alle fire lidt forelsket i Mumbai.

Vi ankom til vores Hotel – Oberoi Hotel Mumbai (reklamelink). Hotellet er et femstjernet hotel der ligger i sydlige del af Mumbai, og som leverede en sublim oplevelse og ”safe haven” imens vi var i Mumbai.

Hotellet bød både på spa, pool-område, en champagne-bar og en Michelin-kok som leverede en middag vi længe vil huske. Vi har skrevet om vores ophold på Oberoi hotellet, som I kan læse om her.

Den første dag brugte vi på lige at ”lande” og om aften fandt vi et lille center, hvor vi også nød en lækker middag. Og I Indien koster mad stort set ingenting. Så vi nød en masse forskellige retter, brød, mango lassi mv. og betalte omkring 80 kr. pr. mand (og det var en af de dyreste middage vi spiste på vores tur).

Middag i Mumbai
Vores første middag i Mumbai

Efter en god nats søvn og en utroligt lækker morgenmad på hotellet, bevægede vi os alene ude i byen. Det var Indiens uafhængighedsdag, så gaderne var ret stille for morgenstunden, men blev hurtig ændret jo tættere vi kom til Gateaway of India, som var vores mål. På vej derhen kom vi forbi en lokal park, hvor der blev spillet Cricket, og vi stod længe og observeret spillet og dens regler.

Cricket i Mumbai
Cricket i Mumbai

På pladsen foran monumentet vrimlede det med en masse mennesker, og som I kan se på nedenstående billede, blev Ninette og jeg hurtig ”overfaldet” og brugte nok omkring 15 minutter på at tage billeder med en masse forskellige indere, som syntes vi var meget fotogene.

Dennis og Ninette som får taget billeder sammen med en masse unge drenge i Mumbai

Derefter fandt vi over til båden som sejlede os ud til Elephanta Island. Og her kan vi kun sige: Skub, hold fast og spring over. Det er sådan man kommer ombord på båden til øen, som bød på forskellige huler og statuer, som er en del af Unesco. Vi spiste en god frokost ude på øen, som vi kun betalte omkring 12 kr. for pr. mand – så en billig fornøjelse og det var inkl. drikkevarer.

På vores tredje dag i Mumbai, havde vi hjemmefra fundet en fantastisk organisation som kun brugte lokale guider, og hvor stort set hele indtjeningen gik til lokalområdet omkring slumområdet Dhavari, som vi også besøgte. Realitytoursandtravel tog os med rundt i byen til de forskellige seværdigheder vi ikke havde oplevet endnu, og samtidig på en tur ind i Slumkvarteret Dhavari, hvor vi så lokale skoler, besøgte en arbejdsplads og nød udsigten fra dens tagterrasse udover området, og sidst men ikke mindst: Verdens største vaskeri. En kæmpe oplevelse, hvor man tager hjem ret ydmyg og privilegeret over sit liv og at man lever i Danmark.

Slumområde i Mumbai
Slumområde i Mumbai

Filmen ”Slumdog Millionaire” og ”Hotel Mumbai” er optaget i byen. Mumbai er faktisk Asiens største film-by. Vi fandt aldrig selv tid til at besøge ”Bollywood”. Det må blive næste gang vi kommer til Mumbai.

Helligt område midt i Mumbai centrum

På vejen tilbage til vores hotel kørte vi forbi verdens dyreste hus, som reelt set er et kæmpe højhus. Der går rygter om at der er 6 etager kun til biler, et rum med snekanoner og over 600 ansatte – selv om familien kun består af fem personer. Så som I kan høre så, så er kontrasterne store i Indien. For man kan finde nogen af verdens rigeste personer i Indien, men også nogen af de fattigste.

En "privat" bolig i Mumbai
En “privat” bolig i Mumbai

Kochi – en sand perle

Efter et par dejlige dage i Mumbai, hvor vi nød hvert et øjeblik, skulle vi igen mod lufthavnen. Vi skulle nemlig videre til havnebyen i Kochi i Sydindien.

Kochi ligger i delstaten Kerala og det politiske flertal i staten er kommunistisk. Ja den havde vi ikke selv set komme. Men kommunisterne stortrives i Kerala, og har gjort det i flere årtier. Kochi er også den største by i delstaten og har både været koloniseret af portugiserne, hollænderne og briterne. Indbyggerne i Kochi har en af indiens største indkomst pr. indbyggere, hvilket man også hurtigt mærker.

Gågade i Kochi

I lufthavnen blev vi mødt af vores chauffør, som skulle følge os på resten af vores ferie rundt i Sydindien. Vi havde nemlig valgt at bruge små 4.000 kr. på en privat bil og chauffør for vores 14 dages tur rundt i Sydindien. Vores chauffør fik hurtig prøvet vores humor af, og der blev grint ret meget allerede fra lufthavnen til vores hotel, hvor han gav os alle sammen små ”kælenavne”. Det fik vi ret meget sjov ud af på resten af ferien.

Vi ankom godt trætte efter en lang rejsedag til vores hotel – Kochi Forte (reklamelink). Og her blev vi virkelig forkælet med endnu engang med et fantastisk og unik hotel. Hotellet lå ned mod vandet og på en hyggelig brostensgade, som havde en fantastisk stemning. De fleste kunne engelsk, og man kunne hurtigt fare vild i alle de små hyggelige gader. Hotellet sørgede hurtigt for at vi blev tjekket ind, og værelserne var dekoreret smukt med rosenblade på sengen og badeværelset samt friske orkideer.

En synagoge, en kirke og et palads

Efter en god nats søvn, blev vi hentet af vores chauffør, for i dag skulle vi ud og se byen Kochi. Byen har mange europæiske træk og vi startede derfor med at se en af asiens ældste synagoge som lå i byen. Vi var der lidt før åbningstid, og kirketjeneren (eller hvad man nu kalder det når det en synagoge), kom kun lige til tiden på sin knallert – så fik man da også den lidt sjove oplevelse med.

Synagogen var utrolig velholdt, og havde et lille museum som fortalte om jødernes vej til Indien og Kochi samt hvordan synagogen opstod og i dag bliver brugt og drevet. Første gang jeg nogensinde har været i en synagoge, så var en smuk oplevelse.

Synagogen i Kochi – Asiens ældste af sin slags

Ikke langt fra synagogen lå et tidligere palads, som man kunne besøge. Det var i dag lavet om til et utrolig smukt museum, hvor man også kunne se smukke vægmalerier, som forsat stod relativ skarpt.

Derefter kørte vi mod asiens ældste kirke St. Francis Church, som blev bygget tilbage i 1503 af portugiserne. En smuk kirke, som i dag forsat tiltrækker masser af besøgende og ifølge vores chauffør har fulde huse om søndagen og ved helligdage. Vi besøgt også Santa Cruz Cathedral Basilica, og man kunne virkelig se det præg koloniseringen forsat havde sat på byen.

I Kochi findes der en masse forskellige kirker i gaderne

Fiskermarkedet og street art

I Kochi er de verdenskendt for deres fiskenet og den helt specielle måde de fisker langs breden på, og det skulle vi selvfølgelig ned og se. Havnen lå kun 2 minutter fra vores hotel, så da vores chauffør havde sat os af, takkede vi for i dag – vi kunne nemlig nemt finde hjem igen selv.

Havnene var en blanding af små turistboder, fiskemarked (på den ikke-hygiejniske måde) og en masse små fiskerbåde samt deres store net som de fisker med. Vi gik helt ned til vandet og så fiskerne i gang med deres arbejdet både med og uden net. En ret sjov oplevelse. Jacob og jeg fik også købt et par ”Hippie” bukser, som virkelig gav god luft til benene.

Gaderne i Kochi, hvor I kan skimte mine nye “Hippie” bukser

Vi gik igennem det lille marked der var ved havnen og blev for enden mødt af en væg fyldt med utrolig fantastisk og farverig street art. Ikke lige det vi havde forventet at opleve i byen og specielt ikke nede ved havnen.

Tilbage på hotellet blev Ninette og jeg enige om at vi skulle have lidt massage, så vi gik en lille tur og fandt hurtig et massagested, og 2 minutter senere lå vi begge i hvert vores rum uden tøj på. Og ja her taler vi helt uden tøj på. Blev sgu helt bange for vi havde fundet et ”happy ending” sted, men det var nu ikke en del af oplevelsen, selv om vi var ret tæt på. For efter en dejlig massage skulle vi have olien af kroppen og her fulgte vores massør med ud i badet og vaskede os ned. Ingen af os vidste, det skete for os begge, og hold op vi fik grint en masse over det resten af aftenen. Vi forlod begge steder lidt mundlamme efter en god massage, men med en følelse af, at vi havde været udsat for lidt ”ME TOO”.

Aftenen brugte vi på hotellet, hvor vi fik en masse lækker mad og drinks (dog uden alkohol, da de ikke serverede det på hotellet).

Hvordan rejsen blev planlagt

Hjemmefra havde vi bestil en chauffør via Fraysse Tours. En virkelig god oplevelse, og samtidig i en nyere bil. Gør rejsen igennem Indien utrolig nemt, da man skal køre lange distancer og samtidig kan nå meget mere. En ting er sikkert, at der altid er noget at tage billeder af på en ”Road trip” igennem Indien.

Udsigt udover Mumbai

Vi havde selv planlagt hele turen og dermed også selv bestilt hotellerne. Vi boede på følgende hoteller:

  • I Mumbai boede vi på Oberoi (reklamelink)
  • I Kochi boede vi på Kochi Forte (reklamelink)

Til og fra Indien samt på vores fly fra Mumbai til Kochi fløj vi med Air India. En fin oplevelse, absolut ikke noget at skrive hjem om, men billigt.

Vi havde hjemmefra købt ”Turen går til Sydindien” (reklamelink), som hjalp os til at finde de attraktioner vi gerne vil opleve, samt planlægge en stor del af ruten.

Husk endelig at følge os på Facebook og Instagram, hvor vi løbende lægger billeder og daglig dagbog, når vi afsted på vores ferier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *