Rundrejse i Sydindien – Del 2

For et par år siden rejste vi til Nordindien med vores to veninder, og havde en fantastisk tur. Indien kan noget som vi ikke har oplevet andre steder i verden. Landet formår nemlig at fungere, selv om der er ekstremt trafikkaos, køer på vejene, larm alle steder og stor klasseforskel i befolkningen. Ja Indien for os er kaos, men vi elsker det – for det fungerer. Indien byder også på smuk natur, en venlighed befolkning og arkitektur i verdensklasse. Og maden må man endelig ikke glemme. For hvem kan sige nej til en omgang butterchicken med Naanbrød og en Mangolassi – ikke os. 

Derfor valgte vi at spørge vores veninder igen, om de ville med en tur til Sydindien, og vi fik hurtigt et ja. Vi gik i gang med at planlægge turen, finde en chauffør og de helt rigtige hoteller. I Indien kan man nemlig finde rigtig billige overnatningsmuligheder, men også en mulighed for at bo på luksushoteller til en brøkdel af prisen i mange andre lande, så det skulle udnyttes.

Dette indlæg er 2/3 af et indlæg der er lavet over tre forskellige indlæg om vores rejse gennem Sydindien. I kan finde første indlæg her.

Husbåd i Kerala Backwaters

Efter et par dejlige dage i Kochi skulle vi nu opleve et af rejsens højdepunkter. En sejltur i Backwaters, Kerala. Vi havde valgt at booke en båd hjemmefra med to soveværelser, egen kok, en tjener og egen kaptajn. Så vi havde vores egen båd med tre ansatte, som gjorde alt hvad de kunne for at opvarte os.

Maden på båden var inkluderet, og her blev vi positiv overrasket. Vi fik virkelig lækker mad og utrolig meget af den. Så vi spiste både frokost, aftens- og morgenmad ombord på skibet, samtidig med at vi kunne nyde flodens fantastiske omgivelser.

Udsigt fra vores husbåd igennem kanalområdet ved Kerala

Dagligdagslivet på floden

Husbåden sejlede fra kajen, og allerede her startede oplevelsen. Vi sejlede forbi flotte og store åkander, en masse forskellige smukke fugle og kunne følge med i dagligdagslivet på floden. Allerede få minutter inde i sejladsen blev vi enig om at det var hele turen værd, at komme til Sydindien.

Når man er ombord på en husbåd, er der ikke så meget andet at lave end bare at nyde udsigten, observere naturen, dagligdagslivet omkring os og slappe rigtig godt af – så det gjorde vi til det fulde.

Christina nyder stilheden og livet ombord på vores husbåd

Vi fik set hvordan de lokale svømmede i floden, badede og vaskede deres tøj. Vi så også mange små fiskerbåde, som er det, de fleste langs floden lever af. Husbåden må f.eks. ikke sejle mellem 18.00 – 06.00, så fiskerne kan lægge deres net ud, og samtidig nå at trække dem ind igen om morgenen.

Vi brugte aftenen på at spise endnu en god middag og sluttede af med et spil Carcasonne, et spil vi havde taget med hjemmefra, som vi brugte en del af aftenerne på turen med at spille.

At sejle på Backwaters i Kerala med en husbåd burde alle gøre bare en gang i deres liv. Det var virkelig balsam for sjælen, vi kom helt ned i tempo og var næsten i en meditationstilstand under hele opholdet på båden. Det eneste vi fortrød var, at vi ikke havde taget en dag mere på floden.  

Solnedgang udover backwaters i Kerala

Periyar National Park

Efter morgenmaden på båden ankom vi tilbage til havnen, og vores chauffør stod klar, så vi kunne komme videre til Periyar National Park, hvor vi skulle bo de næste to dage, for at komme på safari.

Vores chauffør og bil vi kørte rundt i igennem Sydindien

Sidst vi var i Indien var vi også på safari, hvor vi så en masse forskellige hjorte, vildsvin, aber, en masse forskellige fugle og ikke mindst så vi TIGER hele to gange. Så vores forventninger var høje, selv om vi godt vidste at chancerne for at se tiger i Sydindien, er en del lavere end i den nordlige del af Indien.

På vejen til Periyar stoppede vi ved forskellige krydderi-, the- og frugtplantager. Vi fik lært lidt om hvordan de forskellige krydderier og urter bliver brugt både til mad og til forskellige sygdomme. Vi så f.eks. Kaneltræer, Kardemommebuske og en masse andre buske og træer vi ikke selv havde set før i virkeligheden.

Te- og krydderiplantage i Sydindien

Hills and Hues – et hotel med fantastisk udsigt, egen bondegård og nordisk stil

Vi ankom sent på eftermiddagen til vores hotel i byen Thekkady. Hills and hues (reklamelink) lå tæt på Periyar National Park, hvor vi dagen efter skulle på Safari. Hotellet lå godt gemt væk, så vores chauffør flere gange måtte spørge de lokale om vej, og da vi ankom, forstod vi hvorfor hotellet lå så godt gemt væk. Det lå nemlig på en bjergtop, med udsigt udover et helt fantastisk naturområde og var den smukkeste natur vi mødte på vores tur rundt i Sydindien.

Udsigt fra vores hotel Hills and hues

Hotellet var bygget med små huse i forskellige niveauer med gangbroer, egen køkkenhave og en lille bondegård med geder, høns mv. som leverede friske æg og mælk til vores morgenmad. Vi fik en lille rundvisning og fik klappet lidt geder.

Vi havde bestilt et værelse med udsigt udover bjergene og som I kan se, så fik vi også det. Værelset var utrolig stort med en dejlig seng og en indretning i nordisk stil. Vi følte næsten vi var ankommet til et dansk sommerhus. Vi havde også en terrasse med en af de flotteste udsigter vi nogensinde har haft fra et hotel. Man skulle dog ikke lide af højdeskræk, for der var langt ned.

Flod- og jeepsafari i Periyar National Park

Dagen efter startede ikke som planlagt, da Christina og jeg var hårdt ramt af dårlig mave, også kaldt india-belly. Vi forsøgte at komme ud af sengen uden at sk…. i bukserne, men måtte begge opgive. Vi sendte derfor Ninette og Jacob alene afsted på safari.

Vinmarker i Sydindien

Jacob og Ninette blev hentet i en jeep, hvor de kørte ud til de omkring liggende områder og landsbyer som støder op til Periyar National Park. Her fik de set et vandfald, forskellige frugtplantager og blev ”forsinket” af en flok køer på vejen. Ja det oplever man meget af i Indien, og det er ret hyggeligt faktisk, selv om det også virker sjovt, at der lige pludselig står en flok køer, geder, får mv. på en trafikeret vej og stopper trafikken. De fik dog hilst på en del af køer og gederne, som I kan se, har forskellige former og udseende.

Efter de var kommet fri for gederne, tog de til Periyar National park og fik købt billetter til en flodsafari. De fik ret gode pladser forrest på båden, og havde fri udsigt til både vandbøfler, elefanter, storke og en masse andre dyr inde på flodbredden.

Flodbådene i Periyar National Park

De fleste dyr så de på lang afstand, og de fik derfor ikke nogen helt perfekte billeder af de forskellige dyr. De spottede desværre heller ikke nogen tiger, men en skovelefant i Indien er også helt fantastisk at spotte, så de vendte ret glade hjem.

Christina og jeg havde fået det lidt bedre i løbet af aftenen, så vi fik lidt mad i os og fik spillede endnu en omgang Carcasonne.  

Madurai – en af de helligste byer i Indien

Madurai var næste stop på vores rundrejse, og her skulle vi opleve en af de mest hellige byer i Indien. Madurai ligger i delstaten Tamil Nadu, og kan dateres tilbage fra det 3. århundrede f.kr. Byen kædes sammen med Romerriget som havde en handelsrute med byen, som fx leverede forskellige krydderier til Romerriget. Målet for at besøg byen var at opleve det store Meenakshi Amman Tempel og Thirumalai Nayakkar Paladset.

Vi kom hen på eftermiddagen til vores hotel Heritage Madurai (reklamelink) som var ret lækkert i flotte omgivelser og swimmingpool, så vi blev hurtig enig om at slappe af på hotellet. Vi fik nydt pool lidt og spist noget lækkert mad i restauranten.

Hotel Heritage Madurai

Ninette og jeg blev enige om, at vi igen gerne vil have lidt massage og denne gang ville vi gerne prøve den meget kendte ”Ayurvediske” massage som findes mange steder i Sydindien. Det er en indisk helkropsmassage, hvor man starter med at få ”dryppet olie ned i panden og derefter en helkropsmassage med lange dybe træk over kroppen.

Denne gang var omgivelserne lidt mere som det femstjernede hotel vi boede på, og vi oplevede ikke at skulle være hel nøgne igen og heller ikke endnu en ”Me too” oplevelse i Indien. Vi gik meget afslappede fra oplevelsen. Man skal virkelig give sig tid til at få massage når man er i Indien, for det koster stort set ingenting. Det dyreste sted gav vi et par hundrede kroner for en 90 minutter behandling.

Pool på Hotel Heritage Madurai som vi boede på

Meenakshi Amman Tempel og Thirumalai Nayakkar Paladset

Vi startede dagen med at besøge Thirumalai Nayakkar Paladset. Et tidligere palads som i dag kun stod tilbage som en brøkdel af dens oprigtige størrelse. Man fik hurtig fornemmelsen af paladset på et tidspunkt i historien havde haft en stor betydning og den del der stod tilbage, var utrolig smukt.

Ikke langt fra paladset lå dagens højdepunkt Meenakshi Amman Templet. Så vi valgte at gå derhen og få en oplevelse af byen, trafikken og det kaos, som der er i de fleste større byer i Indien.

Meenakshi Amman Tempel – Hovedtemplet i Madurai

Fremme ved templet ville vi gerne finde en guide, så det fik vi gjort, men blev desværre godt snydt, da guiden bare havde læst lidt i en guidebog og faktisk ikke kunne svare på mange af vores spørgsmål. Samtidig måtte man ikke have nogen ting med ind i templet, så vi måtte også dele os op i to og to, da vi ikke ønskede at efterlade vores telefoner, tasker mv. hos vores guides ”ven”. Christina og jeg gik først ind med guiden, som vi efter lidt tid fik betalt og bad om vi ikke længere havde brug for hans hjælp, da det var mere stressende end gavnligt.

Templet levede dog op til vores forventninger og var virkelig smukt, stemningsfuldt og med mange pilgrimme fra forskellige dele af Indien. Der var utrolig mange dufte, farver og forskellige røgelse inde i templet, og vi nød bare at observere inderne i deres bønner. Der var flere områder vi ikke kunne komme ind i det, da det krævede man var hindu – men helt fair, vi tilpassede os uden at forsøge at komme ind. Samtidig lærte vi hurtigt at man skulle ”træde” over dørkarmene, som man ikke måtte betræde. Og nogen af dem var ret dybe, som folk med små ben godt kunne blive lidt udfordret af.

En helligmand i tempel i Sydindien

Om aftenen var hotellet meget opsat på at vi skulle se aftenens ”underholdning” og underholdning fik vi. Vi forsøgte ikke at grine hele middagen igennem, da en lokal kunstner underholdte ved at stikke en pengeseddel ind under sit øjenlåg, stod på en bold og dansede forskellige rytmer som vi i hvert fald ikke kendte. Vi blev hurtigt enige om at inderne i Sydindien har en anden opfattelse af ”underholdning” end vi har.

Morgen yoga

Næsten morgen stod Ninette, Jacob og jeg tidligt op, da vi havde tilmeldt os morgenyoga i hotellets have, og her fik vi rigtig startet dagen med at finde vores indre ro, og lærte en del om balance eller mangel på den samt om hvor vigtig vejrtrækningen er for at kunne finde den ro det kræver for at dyrke yoga.

Yoga er faktisk hårdere end man regner med og der findes utrolig mange forskellige former for yoga. Vi gik derfra med god samvittighed og med en indre ro, som gjorde, at dagen startede helt perfekt, inden turen gik videre på vores rundrejse i Sydindien.

Morgen Yoga på vores hotel

Hvordan rejsen blev planlagt

Hjemmefra havde vi bestilt en chauffør via Fraysse Tours til at tage os rundt i Sydindien. En virkelig god oplevelse, og samtidig i en nyere bil. Det gør rejsen igennem Indien utrolig nemt, da man skal køre lange distancer og samtidig kan nå meget mere. En ting er sikkert, at der altid er noget at tage billeder af på en ”Road trip” igennem Indien.

Vi havde selv planlagt hele turen og dermed også selv bestilt hotellerne. Vi boede på følgende hoteller:

 • I Backwaters havde vi bestilt en husbåd her
 • I Thekkady ved Periayar National Park boede vi på Hills and Hues (reklamelink)
 • I Madurai boede vi på Heritage Madurai (reklamelinks)

Til og fra Indien samt på vores fly fra Mumbai til Kochi fløj vi med Air India. En fin oplevelse, absolut ikke noget at skrive hjem om, men billigt.

Gadekunst på fortovet i Madurai

Vi havde hjemmefra købt ”Turen går til Indien” (reklamelink), som hjalp os til at finde de attraktioner vi gerne vil opleve, samt planlægge en stor del af ruten.

I kan læse om vores andre indlæg fra Sydindien her.

2 kommentarer

  1. Hvis jeg skal være helt ærlig, så kunne jeg bedre lide Nordindien. Men Sydindien var også utrolig smukt og vi havde en fantastisk tur. Vi var faktisk ret vild med Mumbai og nemt at finde rundt selv, og følte os meget trygt. Og så er Backwaters i Kerala en kæmpe oplevelse, som levede op til alle vores forventninger. Så helt klar de to steder jeg gerne vil besøg og opleve igen.

   Bh
   Dennis – Danesonvacation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *