Slotsophold på Hindsgavl

”Der er et yndigt land” synger vi i vores nationalsang, og der er noget om snakken! Det var forår og vejret perfekt, så Danmark kom virkelig til sin ret på vores slotsophold på Hindsgavl Slot.

Ankomst

For at komme til Hindsgavl Slot skal man gennem Hindsgavl Dyrehave, og det første vi blev mødt med var en stor flok dådyr som græsser på engen. Solen skinner og vi har 15 grader – tilstrækkeligt til at parkere bilen, smide jakken og gå en lille tur i dyrehaven. Vi var i god tid, og kunne først checke ind fra kl. 13.

Da vi ankommer til slottet går vi mod hovedhuset, og bliver mødt af en fantastisk udsigt med Dannebrog flavrende foran hovedbygningen og dørene åbne på vid gab. Det eneste der er lidt synd, er at biler gerne må parkere helt oppe ved hovedbygningen i slotsgården, og det tager lidt af slotsstemningen.

Omgivelserne på Hindsgavl slot er smukke. De har egen urtehave, bistader og frugttræer. Vi spottede også flere fasaner imens vi gik rundt i deres smukke omgivelser. 

Vi finder receptionen, hvor receptionisten står klar. Vi kommer allerede kl. 12, så vi er i god tid. Værelset var dog allerede klar, så det var dejligt med check ind før tid. Altid en god start.

Vi skulle bo på værelse 403 i den gamle svinestald. Der er ikke flere svin i stalden, da den i stedet er blevet renoveret og ombygget til værelser. Værelset var flot men også lidt standard. Man får ikke rigtig slotstemningen at føle på værelset, men vi havde til gengæld fantastisk udsigt til store rhododendronbuske i haven. Værelset er dejligt stort og det samme med badeværelset. Der er Nespresso maskine og på væggen hænger der et B&O fjernsyn.

Bridgewalking nær slottet

Hjemmefra havde vi booket en tur på den gamle lillebæltsbro, hvor man som et af de eneste steder i verden kan få en guidet tur ovenpå selve broen – en såkaldt ’bridgewalking’. Det findes faktisk kun tre andre steder i verden. Lillebæltsbroen tog 10 år at bygge og stod færdig i 1935. Den var oprindeligt tænkt som en jernbanebro, da man ikke mente at biler ville vinde indpas i Danmark – på det tidspunkt var det de færreste mennesker forundt at have bil, og man regnede ikke med at bilerne ville komme til at få den rolle, som de har fået i dag. I sidste øjeblik blev der dog tilføjet to kørebaner til broen.

Oplevelsen var fantatisk. Vi havde en rigtig god guide som var meget oplysende og fik os sikkert rundt på broen. Det tog næsten to timer og vi havde derfor rigtig god tid til at nyde udsigten og prøve at spotte marsvin, som lever i Lillebælt – så heldige var vi dog ikke.

Vi havde bestilt turen hjemmefra, da tiderne ofte er udsolgt, og mere end 30.000 mennesker køber da også billet til bridgewalking hvert år. Alt i alt en rigtig fin oplevelse, som er værd at prioritere tid og penge på.

Restaurant ”Den Hvide Dame”

På Hindsgavl slot har de én restaurant med både indendørs og udendørs servering. Denne skulle da prøves og specielt da vi havde 15 grader, fuld sol og rosévin på menukortet. Der var dog fuldt booket udenfor, og vi kunne derfor ikke få et bord. Vi fandt en siddeplads i nærheden af restauranten og spurgte om vi kunne få vores mad serveret der. Vi fik et ”ja” med det samme, der var ingen problemer – det er god service. De fleste steder ville man sige ”I må vente” eller ”vi er fuld booket”. Vi bestilte tre gange højtbelagt smørebrød og et glas rosévin, der – som I kan se på billedet – blev nydt med fantastisk udsigt over slotshaven.

Om aftenen havde vi bestilt bord til samme restaurant. Maden var super god og specielt i forhold til prisen. Restaurantens indvendige omgivelser var ikke så stemningsfulde – lidt som med vores værelse var det pænt, men ingen slotstemning. Servicen var dog en konge værdig!

Vil vi komme igen?

Ja! Alle der overvejer et slotsophold kan roligt tage til Hindsgavl Slot. Der er fantastiske omgivelser hvor man kan slappe helt af, gå ture eller tage en dukkert i Lillebælt. Slottet var smukt og meget lækkert indrettet. Maden vi fik til både morgen, frokost og aften var af høj standard. Vi vil helt sikkert gerne komme igen, og vi vil anbefale at man ankommer tidligt, så der er god tid til at nyde de fantastisk omgivelser. Da en stor del af oplevelsen netop er slottets udendørs omgivelser, kan det anbefales at krydse fingre for godt vejr!

Hvordan vi bookede opholdet

Opholdet var en fødselsdagsgave fra Jacob, som han havde valgt at booke via hotels.com. Det var billigere end på hotellets egen hjemmeside.

“Turen går til” har lavet en rigtig fin udgave om Danmark, som vi bruger når vi skal være turist i eget land. I kan finde bogen her.

Bridgewalking bookede vi via duglemmerdetaldrig.dk – en super hjemmeside til at finde inspiration til anderledes oplevelser og gaveideer. 

 

Bedøm dette indlæg

2 kommentarer

  1. Hej Rasmus

   Det skulle I virkelig gøre og husk endelig at bestille tid til en tur hos bridgewalking. Var også en helt unik oplevelse.

   Glad for vores indlæg kunne inspirere dig.

   God weekend

   Med venlig hilsen
   Danesonvacation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *